
Мигдальне борошно
Пропонуємо приготувати сьогодні домашнє мигдальне борошно. Не у всіх магазинах можна його зустріти, тим не менше мигдальне борошно є незамінним інгредієнтом в багатьох рецептах. Без мигдального борошна неможливо уявити чудові французькі страви. Також мигдальне борошно можна використовувати при дієтичному харчуванні, коли на рахунку кожен шматочок випічки. Її можна додавати в дитяче харчування або просто посипати салати, привносячи тим самим нотку вишуканості і витонченого горіхового смаку в свою повсякденність. Тому приготуйте борошно про запас і тоді воно буде у вас завжди під рукою. Приготувати його самостійно дуже просто. Тому пропонуємо приступити до приготування.
Ingredients
Almond
400 г.
Preparation steps
01
Ретельно промити горіхи під проточною водою.
02
Далі мигдальні горіхи висипати в миску і залити окропом. Залишити на 10 хвилин.
03
Злити воду і потримати горіхи близько хвилини під струменем холодної води.
04
Після знову залити горіхи окропом і залишити ще на 10 хвилин.
05
Потім всю воду злити і зняти шкірку з горіхів.
06
Горіхи викласти на паперовий рушник, щоб воно ввібрало всю воду. Перекласти мигдаль на деко і сушити в духовці при температурі близько 100°C протягом 20 хвилин, можна періодично помішувати.
07
Коли мигдаль стане золотистого кольору, вийняти з духовки і залишити охолонути.
08
Засипати в кавомолку по 50 г. горіхів і молоти не довше 10 секунд, інакше горіхи можуть виділити масло і маса загусне.
09
Подрібнений мигдаль просіяти через сито середніх розмірів. Великі частинки горіхів знову перемолоти в кавомолці.
10
Борошно зберігати не довше 30 днів у скляній банці. Якщо необхідно продовжити термін зберігання, то зберігати в пластмасовому контейнері в морозилці.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores