
Запечена курка з травами, гарбузовим крем-брюле та овочами "Осіння рапсодія"
Не знаєте, яку головну страву приготувати у важливий для вас день? Пропонуємо вам дещо незвичайний рецепт приготування запеченої курки. Отриманим результатом, запевняємо вас, ви будете приголомшені. Родзинкою цієї страви вважається крем-брюле із гарбуза, в поєднанні з мускатним горіхом та ніжними вершками. Смакові властивості, які ви продегустуєте, перевершать ваші сподівання. Крім того, приємним є факт використання журавлиного соку, що не лише позитивно вплине на процес приготування, а й надасть страві справді трохи кислого смаку, тим самим розбавить солодкий смак крем-брюле. Прикрасивши курку різноманітною зеленню, ви отримаєте прекрасну страву, яку не буде соромно поставити на стіл та почастувати нею своїх гостей.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Kurka Po-Domashnomu Chicken Drumstick
1,5 кг.
Homemade Butter
2 ст. л.
Green Onions in Bunch 100g
3 ст. л.
Garlic
2 зубчика
Parsley 70g
3 ст. л.
Kotanyi Lemon Peel 14g
1 ч. л.
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
1 ст. л.
Ellada Balsamic Vinegar 150ml
3 ст. л.
Vash Tsukor Sugar 10kg
1 ч. л.
Smak Birch Cranberry Juice 1l
100 мл.
Hokkaido Pumpkin
650 г.
Tse-Yaytse! Chicken Eggs С1 15pcs
1 шт.
Sterilgarda Alimenti Whipped Cream 35% 200g
200 мл.
Dziugas Parmesan Cheese 40%
50-70 г.
Packaged Green Peppers
2 шт.
Squash
2 шт.
Young Potatoes
5-6 шт.
Eco Ground Nutmeg
щіпка
ATA Sugar Brown Portion Stick 100x5g
2 ст. л.
Preparation steps
01
Курку розрізати по грудинці. Змішати разом вершкове масло, зелену цибулю, часник, петрушку, цедру, сіль і перець. Акуратно розподілити суміш під курячою шкірою по всій курці. Нагріти оливкову олію на сковороді, покласти курку і обсмажити до золотистого кольору, близько 3-х хвилин з кожного боку. Обсмажену курку перекласти на деко.
02
Змішати разом оцет, цукор і журавлинний сік у невеликій каструльці. Поставити на середній вогонь і довести до кипіння. Зменшити вогонь і готувати глазур ще 15 хвилин, до стану сиропу. Духовку нагріти до 200°C градусів. Змастити курку розтопленим вершковим маслом і запікати 10 хвилин. Потім змастити глазур'ю і запікати ще 20-25 хвилин. Готову курку порізати на порційні шматки.
03
Гарбуз очистити від шкірки і насіння, нарізати на шматочки і відварити або запекти в духовці. Готовий гарбуз подрібнити за допомогою блендера в пюре. Додати мускатний горіх, яйце, вершки, пармезан, посолити і поперчити за смаком. Перекласти гарбузове пюре у формочки для запікання, змащені маслом. Запікати 20 хвилин. Потім посипати зверху коричневим цукром і поставити на 1 хвилину під гриль.
04
Перець, кабачки і картоплю вимити, перець і картоплю почистити, нарізати овочі довільно. Покласти овочі на деко, скропити оливковою олією, посолити і поперчити. Запікати разом з крем-брюле з гарбуза.
05
Подавати курку з запеченими овочами та гарбузовим крем-брюле.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores