"Цвєтаєвський яблучний пиріг" - Image

"Цвєтаєвський яблучний пиріг"

Number of servings: 10Cooking time: 1 h 20 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Вважаєте, яблучний пиріг - це завжди щось невигадливе? Пирога, приготованого за нижченаведеним рецептом, це не стосується. Тут вам і тонесенький крихкий прошарок тіста, і ніжний крем, що за консистенцією нагадує пудинг, і запашні шматочки яблук - словом, поєднання максимально вишукане. Цей пиріг назвали "Цвєтаєвським", оскільки саме легендарній поетесі та її сестрі приписують авторство цього рецепта. Краще готувати його з антонівки, але підійдуть і будь-які інші яблука з кислинкою.

Ingredients

Вершкове масло

150 г

Сметана

300 г

Борошно

200-360 г

Розпушувач

1,5 ч.л.

Яблука

3-4 шт.

Цукор

200 г

Яйця

1 шт.

Ванільний цукор

1 ч.л.

Preparation steps

01

Вершкове масло розтопити і злегка охолодити.

02

До миски влити вершкове масло і 100 г. сметани, перемішати масу до однорідності.

03

Поступово ввести до маси борошно (2 ст.л. залишити для заливки), просіяну з розпушувачем. Замісити некруте тісто, розподілити його по дну форми (діаметром близько 18x25 см.), сформувати по периметру бортик з тіста.

04

Яблука почистити, видалити серцевинки і нарізати яблука тонкими скибочками.

05

Для заливки з'єднати решту (200 г.) сметани, цукор, ванільний цукор, все ретельно перемішати. Згодом влити до цієї суміші злегка збите яйце. Ще раз все перемішати до однорідності. Поступово ввести 2 ст.л. борошна, перемішуючи, щоб униктути утворення грудочок.

06

На основу з тіста викласти перший шар яблук, по ньому рівномірно розподілити сметанну заливку, накрити другим шаром яблук і знову нанести заливку.

07

Випікати пиріг у розігрітій до 180°C  духовці приблизно 50 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

"Цвєтаєвський яблучний пиріг" – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua