
Гарбузовий суп з морепродуктами
Осінь приносить холод, дощ і вітер, але така погода не привід не любити цю пору року. Одним з найкорисніших плюсів осені є гарбуз, який відмінно впливає на організм і дорослих, і дітей. Цей овоч багатий на вітамін К, при недоліку якого може з'являтися кровотеча в порожнині рота. Гарбуз містить клітковину, яка необхідна, щоб відновити організм після хвороби або застуди, яку саме восени дуже легко підхопити. М'якоть гарбуза допомагає прискорити розвиток дитячого організму, а також ідеально підходить для профілактики недокрів'я і атеросклерозу.
Ingredients
Гарбуз
500 г.
Помідори
2 шт.
Морква
1 шт.
Часник
5 шт.
Олія оливкова
4 ст.л.
Сік апельсиновий
200 мл.
Базилік
за смаком
Чебрець
за смаком
Імбир мелений
за смаком
Сіль
за смаком
Креветки
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Розігріти духовку до 180ºС. Змішати в мисці оливкову олію і спеції, ретельно перемішати.
02
Зробити надріз на помідорах, залити окропом на 2 хвилини, злити воду, зняти шкірку. Очистити моркву, часник і гарбуз. Нарізати моркву та гарбуз шматочками, помідори розрізати на дві частини. Вмочити всі овочі в суміш олії і спецій, викласти все на деко, застелене харчовим папером.
03
Випікати овочі протягом 15-20 хвилин при температурі 180-200ºС.
04
Готові овочі перекласти з деко в чашу блендера, подрібнити в пюре, влити сюди ж апельсиновий сік, додати імбир, посолити і поперчити за смаком, ще раз збити.
05
Перелити суміш з блендера в каструлю, налити трохи окропу, поставити на вогонь, варити 3-5 хвилин на маленькому вогні.
06
При подачі розлити суп в тарілки, зверху покласти кілька обсмажених в олії на сковороді креветок, або можна інші використовувати морепродукти, прикрасити мигдальними пелюстками і насінням гарбуза.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores