Теплі мариновані оливки по-французьки - Image

Теплі мариновані оливки по-французьки

Number of servings: 4Cooking time: 20 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Теплі мариновані оливки – надзвичайно смачна запуска, що прийшла до нас із Франції. Достаток смаків і запахів. Ароматний маринад, основу якого складає винний оцет, часникова і оливкова олії, а також запашні прянощі і спеції, робить страву насиченою і гармонійною, а оливки – ніжними і соковитими. Оливки можете подавати на стіл, не розігріваючи, однак, в теплому вигляді вони стають більш м'якими і мають яскравий смак, оскільки під дією високої температури активуються всі запахи і аромати, які «заснули». Подавати страву без маринаду, витягши шумівкою оливки з миски.

Ingredients

Часник

2 шт.

Олія оливкова

120 мл.

Оцет винний білий

100 мл.

Цибуля-шалот

1 шт.

Цукор коричневий

1 ст. л.

Перець чорний духмяний

0,25 ч. л.

Кориця (паличка)

1 шт.

Лавровий лист

1 шт.

Цедра лимона

1,5 ст. л.

Цедра апельсина

1,5 ст. л.

Оливки

340 г.

Preparation steps

01

Налити в розігріту сковороду 2 ст. л. оливкової олії, покласти тонко нарізаний часник, обсмажувати протягом 30 секунд. Після, перекласти часник в миску, залишивши олію.

02

Довести до кипіння 50 мл. оцту в каструлі разом із тонко нарізаною цибулею-шалот і коричневим цукром, варити 4 хвилини, при цьому постійно помішувати суміш, об'єм повинен зменшитися до 1 ст. л.

03

У каструлю додати часник, часникову олію, залишки оливкової олії та оцту, лавровий лист, цедру апельсина та лимона, а також оливки, всю цю суміш довести до кипіння. Після, викласти оливки з маринадом в миску, остудити. Залишити на добу маринуватися. Перед подачею трохи підігріти.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min