
Полуничний тірамісу
Що може бути смачніше, ніж цікавий вишуканий десерт, приготовлений своїми руками? А якщо він при цьому виходить не менш смачний, ніж у ресторані? А якщо ще й часу потрібно зовсім небагато, щоб його приготувати? Стільки плюсів в одному рецепті! Щоб трохи внести різноманітність у звичайний рецепт тірамісу, ми пропонуємо зробити його з полуницею. Адже цей фрукт надає свіжості і навіть пікантності страві. А ще, робити такий десерт можна не тільки в пору полуниці, а й навіть взимку. Досить просто заморозити її в холодильнику і використовувати, коли буде зручно. Ось такий нескладний, але дуже смачний рецепт домашнього десерту порадує всіх ваших гостей.
Ingredients
Вершки
80 г.
Сметана
50 г.
Полуниця
20 г.
Кава заварна
200 мл.
Яєчні жовтки
1 шт.
Какао-порошок
5 г.
Коньяк
20 г.
Цукрова пудра
10 г.
Preparation steps
01
Збити вершки з полуницею до стану крему, додати сметану і ретельно перемішати, але не збивати.
02
Якщо використовуються вершки і свіжа полуниця, обробити їх зануреним блендером, збити отриману масу до стану крему, а потім також змішати зі сметаною.
03
Додати перетертий з цукровою пудрою жовток, перемішати все до однорідної маси. Бісквіт вимочити в розчині кави і коньяку. У форму для тірамісу (в даному випадку склянка) викласти 1 столову ложку крему, потім 1 вимочений в каву бісквіт, далі ½ крему, поверх крему - другий бісквіт, також вимочений у каві і коньяку.
04
Верхнім шаром викласти крем. Тірамісу з полуниці майже готовий! Поставити його в холодильник на кілька годин, потім посипати какао, прикрасити свіжою полуницею.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores