
Соус "Божоле"
Вишуканий соус "Божоле" прийшов до нас із Франції. Зробити його в домашніх умовах дуже легко і швидко. Скажемо більше, що основна частина часу йде на випарювання вина. Соус робиться на основі арахісової, оливкової олії, ну і, звичайно, ж червоного вина. Це головні інгредієнти, які у поєднанні з іншими інгредієнтами дадуть той прекрасний, вишуканий, витончений французький смак. Цей божественний, шовковистий смак соусу надовго залишиться у вас в пам'яті. Консистенція соусу "Божоле", якщо слідувати точно за рецептом, вийде густою. Соус ідеально підходить до страв з яєць, м'яса і птиці. Перевага соусу полягає в тому, що він не тільки швидко готується, але його не треба настоювати.
Ingredients
Яєчний жовток
1 шт.
Гірчиця
1 ч. л.
Арахісова олія
150 мл.
Оливкова олія
50 мл.
Вино (сухе, червоне)
120 мл.
Червоний винний оцет
1 ст. л.
Сіль
щіпка
Цукор
щіпка
Preparation steps
01
Потрібно з’єднати 100 мл. вина і цукор. Для того, щоб вино випарити, його потрібно поставити на великий вогонь.
02
Далі потрібно змішати жовток і гірчицю, додати щіпку солі і тоненькою цівкою влити арахісову і оливкову олію.
03
Потім поступово додати винний оцет, випарене вино і те, що залишилося (20 мл.).
04
Перемішати вінчиком.
05
Соус можна використовувати відразу.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores