
Солодкий хліб з корицею та яблуками
За всім розмаїттям фруктів і овочів привезених з-за кордону, ми починаємо забувати про звичні нам продукти, які багато в чому випереджають заморські в концентрації вітамінів і мікроелементів. Ось, наприклад, яблука. Адже не дарма вони так часто зустрічаються в легендах і казках, як символ родючості, здоров'я і краси. А все тому, що наші предки знали про корисні властивості цього фрукта і цінували його. Вживання яблук продовжує життя, що доведено дослідженням, яке проводило Американське хімічне товариство в 2011 році; покращує пам'ять, знижує ризик інфарктів та інсультів, а також ризик ракових захворювань. Кориця запобігає виникненню діабету, нормалізує рівень цукру в крові, а сам запах кориці стимулює роботу мозку. Наш варіант солодкого хліба з цими інгредієнтами допоможе вам вживати яблука і корицю частіше, і при цьому так, щоб вони вам не набридли.
Ingredients
Борошно
600 г.
Яблука
500 г.
Коричневий цукор
150 г.
Молоко
75 мл.
Вершкове масло
110 г.
Цукор
50 г.
Яйця
2 шт.
Ванілін
1,5 ч. л.
Дріжджі
2,5 ст. л.
Кориця
2 ч. л.
Cіль
за смаком
Соняшникова олія
за смаком
Preparation steps
01
На повільному вогні розтопити приблизно половину масла у великій каструлі.
02
Яблука очистити від шкірки, видалити насіння і нарізати дрібними шматочками.
03
Змішати яблука з коричневим цукром, 1 ч. л. кориці, половиною чайної ложки ваніліну, потім додати до масла і добре перемішати.
04
Продовжувати перемішувати масу на повільному вогні ще 5 хвилин. Потім дати начинці охолонути.
05
Молоко нагріти в ковші і вилити в миску. У мисці додати масло, що залишилося, і трохи води (приблизно 60 мл.). Після чого додати ванілін і яйця. Добре перемішати, щоб масло розчинилося.
06
В іншій мисці змішати борошно, цукор, дріжджі, корицю, що залишилася, і трохи солі (за смаком).
07
Після чого з'єднати разом сухі і рідкі інгредієнти і добре вимішати до утворення тіста. Тісто викласти в ємність, накрити харчовою плівкою і прибрати в тепле місце, щоб воно підійшло (приблизно 1 годину).
08
Тісто розділити на 2 половини. Форму для випікання змастити олією.
09
Одну половину тіста розкачати так, щоб вона була більше поверхні форми (тісто має заходити на бортики форми) і помістити його у форму. На тісто викласти яблучну начинку.
10
Другу половинку розкачати прямокутником, а потім розрізати на смужки. Смужки викласти зверху начинки в довільному порядку. Залишити підходити ще на 1 годину.
11
У духовку, розігріту до 180°C, поставити форму, яку потрібно накрити фольгою, і випікати близько 55-60 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores