Шоколадний пиріг із маскарпоне - Image

Шоколадний пиріг із маскарпоне

Number of servings: 8Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Пропонуємо вам рецепт ароматного і смачного шоколадного пирога з маскарпоне. Цікаво знати, що маскарпоне - це італійський вершковий сир. Вважається, що вперше його стали робити в області між містечками поблизу Мілана в кінці шістнадцятого століття. Цей незвичайно-смачний сир маскарпоне - м'який, ніжний і вершковий на смак. Взагалі-то сиром його називають умовно. Маскарпоне загалом зовсім і не сир, а вершки, сквашені кислотою. Для його виготовлення використовують коров'яче молоко або молоко буйволиць. Маскарпоне відмінно підходить для приготування різної випічки. Сир додасть нашому десерту ту ніжність і легкість, яку ви зможете відразу ж відчути в цьому шоколадному пирогу з маскарпоне.

Ingredients

Шоколад чорний 70%

200 г.

Масло вершкове

200 г.

Яйце куряче

5 шт.

Борошно пшеничне

140 г.

Сир маскарпоне

500 г.

Екстракт ванільний

1 ч. л.

Розпушувач

1 ч. л.

Цукор

200 г.

Смородина червона

200 г.

Preparation steps

01

Вершкове масло кімнатної температури розрізати на шматочки, шоколад поламати. Масло і шоколад розтопити на водяній бані, довести до однорідної консистенції. Трохи остудити. Окремо просіяти борошно з розпушувачем.

02

У міксері на великій швидкості збити 150 г. цукру і 3 яйця до пишної білої піни.

03

Знизити швидкість міксера до середньої, обережно влити тонкою цівкою суміш розтопленого шоколаду і масла. Зменшити швидкість міксера до мінімальної, додавати по 1 ст.л. борошно з розпушувачем. Збити до однорідної маси.

04

В іншому посуді збити маскарпоне з цукром, ванільним екстрактом і 2 яйцями.

05

Розігріти духовку до 180°C. Змастити роз'ємну форму шматочком масла, присипати борошном. Викласти на дно трьома шарами: половину шоколадної маси, начинку з маскарпоне і знову половину шоколадної маси. Розрівняти поверхню кожного шару перед наступним.

06

Прибрати форму в духовку, випікати 1 годину. Перевірити готовність зубочисткою, вона повинна легко входити, і виходити сухою.

07

Готовий пиріг остудити, вийняти з форми, посипати цукровою пудрою. Подавати зі свіжими ягодами смородини, зберігати при кімнатній температурі.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Шоколадний пиріг із маскарпоне – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua