Пиріг «Курник» - Image

Пиріг «Курник»

Number of servings: 4Cooking time: 2 hDifficulty: DifficultMeal: Lunch

Якщо спочатку пироги пекли виключно солодкими, то зараз все більше популярними стають пироги з несолодкою начинкою. Рецепти пирогів існують майже в кожній національній кухні. У кожної з них своя рецептура, спосіб приготування. Традиційно для нас пироги випікаються в духовці, але є часті випадки, коли пироги і смажать на сковороді. Пиріг "Курник" мабуть отримав свою назву від того, що найбільше в начинці курячого м'яса. Воно добре доповнюється грибами, рисом і соусом. Подавати такий пиріг можна як повноцінну страву. Адже він досить ситний завдяки такиій начинці. Хороший варіант для сімейного обіду.

Ingredients for the recipe

Top Grade Wheat Flour
17.40

Top Grade Wheat Flour

per 1 kg

Ingredients

Top Grade Wheat Flour

6 ст.

Homemade Butter

300 г.

KhMZ Sour Cream 20%

500 г.

Chicken Egg C0 1pc

9 шт.

Frozen Penni Bun Mushrooms

300 г.

Kurka Po-Domashnomu Chicken Drumstick

1 шт.

Steamed Rice

1 ст.

Parsley 70g

1 ст. л.

Salt Egypt

0,5 ч. л.

Vash Tsukor Sugar 10kg

1 ст. л.

Preparation steps

01

Для приготування тіста, на дошку просіяти через сито борошно, зробити ямку в центрі, викласти 250 г. сметани, 50 г. вершкового масла, сіль і цукор. Додати 2 яйця, замісити тісто. Скачати в кулю, викласти в миску, накрити рушником, поставити в холодне місце на 30-40 хвилин.

02

Для приготування соусу підсмажити 1 ст. л. борошна з 1 ст. л. вершкового масла, додати 250 г. сметани, готувати 5-10 хвилин. Посолити.

03

Відварити курку до повної готовності, зняти м'ясо з кісток, нарізати дрібними шматочками. Заправити половиною соусу.

04

Відварити рис, заправити 250 г. вершкового масла. Відварити 7 яєць, нарізати, змішати яйця з нарізаною петрушкою. Додати в рис яєчну суміш з петрушкою.

05

Гриби обсмажити в олії на сковороді. Заправити соусом.

06

Відокремити четверту частину від тіста для верху пирога, решту розкачати в коло. Змастити форму для випікання маслом, викласти коло тіста, зробивши бортики з тіста. Викласти начинку шарами - рис, курку, гриби. Зверху накрити шаром тіста, зробивши при цьому в центрі пирога отвір для виходу пари. Випікати до готовності при температурі духовки 220°С.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min