
Лазанья із лососем та шпинатом
Лазанья - досить популярна страва в нашій країні, та й у інших теж. Мабуть, це викликано тим, що її готувати досить просто і швидко. Ось і існує зараз дуже багато різних рецептів, з різними інгредієнтами. Є лазаньї солодкі і не дуже. Як наприклад, з лососем і шпинатом. Якщо врахувати, що риба - це досить дієтичний продукт, в якому в основному багато білка. А шпинат - це взагалі трава, насичена вітамінами А, С, Е і різними мікроелементами, то можна сказати, що лазанья така виходить досить малокалорійною. Але при цьому лосось робить її досить смачною і соковитою, що дуже важливо для такої страви. Ну а шпинат збагачує наш організм залізом і магнієм.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Salmon Fillet №2
300 г.
Spinach Bunch100g
250 г.
Pyryatyn Smetankovyy Hard Cheese 50%
150 г.
Auchan Gluten Free Lasagna Pasta 500g
10 шт.
Salt Egypt
за смаком
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g
900 мл.
Homemade Butter
120 г.
Spice Nutmeg Ground
3 г.
Preparation steps
01
Філе лосося нарізати тонкими пластинами. Твердий сир натерти на дрібній тертці. Шпинат промити.
02
Приготувати соус бешамель. Для цього в кастрюлі, на маленькому вогні, розтопити вершкове масло. Всипати борошно та перемішати, продовжуючи нагрівати масляно-борошняну суміш. Невеликими порціями влити 300 мл. холодного молока, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою. Перемішати соус до однорідності. Потрохи влити молоко, що залишилося та добре перемішати. Довести соус до кипіння, постійно помішуючи, та проварити 5 хвилин на слабкому вогні. Приправити «Бешамель» сіллю, перцем та мускатним горіхом, за смаком. Покласти шматочок вершкового масла (30 г.), перемішати та накрити кастрюлю кришкою.
03
В жароміцну нероз'ємну форму викласти кілька листів лазаньї. Зверху на них філе лосося, соус та твердий сир; потім знову листи, шпинат, соус та твердий сир. Викласти так кілька шарів. Верхній шар залити соусом, що залишився та посипати сиром. Запікати у розігрітій до 180°С духовці до золотистого кольору, 40 хвилин. Лазанью трохи охолодити, розділити на порції та подати до столу.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores