Журавлино-яблучний джем із апельсином і чебрецем - Image

Журавлино-яблучний джем із апельсином і чебрецем

Number of servings: 6Cooking time: 45 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Багато хто не любить журавлину через її неприємну кислоту. А між тим, якщо знати як правильно її приготувати у вигляді джему або варення, то можна навіть дуже виграти. Адже, тоді журавлина набуває цікавого насиченого смаку, а ще вона є неймовірно корисною ягодою. Ягоди журавлини містять вітамін С, вітаміни групи В, К, РР, дубильні і пектинові речовини, ефірну олію, цукри, каротин, солі кальцію, калію, фосфору. Присутні також в журавлині кобальт, бор, залізо, йод, мідь, марганець, магній. Ця чудова ягідка є натуральним антибіотиком. Тому її корисно вживати в якості профілактики багатьох інфекційних хвороб, в тому числі сечо-статевої системи. Ось такий корисний джем ми вам пропонуємо приготувати.

Ingredients

Журавлина

300 г.

Яблуко

2 шт.

Апельсин

1 шт.

Цукор

200 г.

Чебрець (гілочки)

4 шт.

Preparation steps

01

Яблука вимити, очистити від шкірки і насіння, дрібно нарізати, змішати з журавлиною в мисці, додати цукор. Апельсин вимити, очистити від шкірки, порізати на шматочки. Додати апельсин в миску до яблук. Змішати. Відкласти суміш настоятися на 2 години.

02

Додати до суміші чебрець, поставити на середній вогонь, довести до кипіння, зменшити вогонь, варити 30 хвилин, помішуючи.

03

Чебрець витягнути, перекласти суміш в блендер, подрібнити, повернути на вогонь, варити до бажаної густини.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Журавлино-яблучний джем із апельсином і чебрецем – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua