Картопляний пудинг - Image

Картопляний пудинг

Number of servings: 4Cooking time: 50 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

У нас в країні пудинг асоціюється з легким повітряним десертом. Проте в Англії, де і було придумано цю страву, його роблять з самих різних інгредієнтів. Спочатку пудинг збирали із залишків їжі. Найчастіше він нагадував звичайну запіканку з м'яса або картоплі. Вже набагато пізніше англійці стали готувати солодкий варіант страви. У нього додавалися горіхи, чорнослив, цукати, яйця, джем, шоколад. Картопляний пудинг, згідно з його назвою, готується на основі картоплі. Ця страва підійде, як для щоденного харчування, так і для святкового столу. Калорійність картопляного пудингу складає всього лише 139 ккал.

Ingredients

Картопля

350 г.

Вершки

50 мл.

Масло вершкове

10 г.

Яйце куряче

2 шт.

Сухарі панірувальні

30 г.

Сметана

40 г.

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Картоплю очистити, промити, відварити в підсоленій воді. Рідину злити, картоплю подрібнити в гарячому вигляді в блендері. Остудити.

02

У картопляне пюре додати вершки і яєчні жовтки. Перемішати. Збити окремо яєчні білки, після додати їх у картопляне пюре.

03

Форму для випікання змастити маслом, присипати сухарями, викласти картопляну масу.

04

Поставити в духовку на 20-25 хвилин, випікати при температурі 180°C. Подавати зі сметаною.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min