Іспанський суп «Олья Подріда» - Image

Іспанський суп «Олья Подріда»

Number of servings: 4Cooking time: 2 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Національна страва Іспанії «Олья Подріда» стала відомою світу ще з середньовічних часів. Вона являє собою дуже густий і наваристий суп, що більше нагадує тушковане м'ясо з ковбасою і овочами. У перекладі з іспанської мови слово «олья» означає тушковане м'ясо або горщик, в якому воно готується. Друге слово в назві страви трактується як «могутній», тобто маються на увазі якісні делікатеси, з яких готується суп: яловичина, телятина, свинина, копченості. Згідно з іншою версією кажуть, що тільки величні й багаті персони могли собі дозволити насолодитися даною стравою. У зв'язку з цим «Олья Подріда» вважається справжньою іспанською гордістю. Спробуйте і Ви цей смачний, м'ясний супчик.

Ingredients

Яловичина з кістками

300 г.

Свинина

200 г.

Телятина

200 г.

Сало

100 г.

Ковбаса копчена

100 г.

Горох

100 г.

Капуста савойська

0,5 шт.

Морква

1 шт.

Картопля

4 шт.

Цибуля ріпчаста

2 шт.

Селера

1 шт.

Часник

3 шт.

Помідори

3 шт.

Лавровий лист

2 шт.

Зелень

1 пучок

Сир

50 г.

Сіль

за смаком

Перець чорний горошком

за смаком

Preparation steps

01

Горох замочити на ніч у воді. М'ясо і сало промити під водою, покласти в каструлю, залити водою, поставити на вогонь, довести до кипіння. Зняти пінку, зменшити вогонь, варити протягом 30 хвилин.

02

Додати в каструлю горох і спеції, варити ще 1,5 години. Селеру, моркву, картоплю нарізати. Цибулю і часник дрібно нарізати. Капусту нашаткувати. Додати всі овочі в суп.

03

З помідорів зняти шкірку, також додати в суп (попередньо їх необхідно залишить на 2 хвилини в окропі).

04

Додати в суп сіль і перець за смаком, перемішати. Довести до кипіння, вимкнути вогонь.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Seabass baked in foil

Seabass baked in foil

2

30 min

Іспанський суп «Олья Подріда» – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua