Медовий торт "Укус бджоли" - Image

Медовий торт "Укус бджоли"

Number of servings: 8Cooking time: 6 h 40 minDifficulty: DifficultMeal: Dinner

Присвячуємо медовий торт "Укус бджоли" всім ласунам і любителям меду, горіхів і найніжнішого, повітряного бісквіта І тим більше, якщо вам хочеться чогось особливого, легкого, витонченого і святкового ми рекомендуємо приготувати даний торт. З його приготуванням прийдется трохи попрацювати, але торт порадує вас своєю вишуканістю та божественним смаком. Торт відрізняється дуже ніжною текстурою. Він виходить пористим, повітряним і просто тане в роті. При виготовленні медового торта "Укус бджоли" потрібно дотримуватися всіх етапів приготування і тоді у вас вийде чарівний торт з незабутнім смаком. Ніжний крем, соковитий медовий бісквіт - це ідеальне поєднання.

Ingredients

Борошно

225 г.

Розпушувач

10 г.

Сіль

3 г.

Вершкове масло

125 г.

Цукор

150 г.

Яйце

5 шт.

Ванільний екстракт

5 г.

Мед (рідкий)

130 мл.

Мигдальні пелюстки

50 г.

Вершки (35%)

100 мл.

Кукурудзяний крохмаль

25 г.

Цукрова пудра

50 г.

Молоко

125 мл.

Мигдальний екстракт

5 г.

Смажений мигдаль

200 г.

Preparation steps

01

В миску просіяти борошно, з сіллю та розпушувачем, а потім відставити. Окремо до білого збити м'ягке масло з цукром. До масла з цукром по одному ввести 2 яйця і ванільний екстракт при цьому не перестаючи збивати. В суміш з масла, цукру та яєць додати 1/3 борошняної суміші та 2 столові ложки молока та вже не збивати, а лопаткою з силікону акуратно розмішати. Ще два рази додавати борошно та молоко, тобто ще 1/3 борошна та ще 2 столові ложки молока і так двічі. Кожного разу помішуючи лопаткою.

02

Взяти високу форму для випікання (20 см.), але нероз'ємну (це важливо), змастити маслом и на дно викласти коло із паперу для випікання. Це зробити неодмінно, оскільки мед обов'язково просочиться та не можна буде дістати бісквіт, а так він гарно відстане від стінок та дна. Викласти у форму тісто та розрівняти. Мед трохи підігріти та вилити його просто так на тісто. Він сам розтечеться та просочиться вниз. Так і повинно бути. Мед просочить бісквіт та буде неймовірно смачний корж.

03

Зверху на мед розкласти пелюстки мигдалю. Відправити в духовку на 40 хвилин приблизно при температурі 180°С. За тортом потрібно слідкувати та зрідка протикати шпажкою. Верхня частина зарум'яниться практично одразу. Якщо буде підсмажуватися сильно, то потрібно накрити фольгою, а інакше - підгорить.

04

Готовий бісквіт охолодити в формі та витягнути. Розрізати на 2 частини. Гарна текстура - не сухий та не мокрий. Охолодити корж.

05

Зробити крем. Для цього збити жовтки з пудрою та крохмалем в пишну білу масу. Залити молоко та мигдалеву есенцію та ще раз збити. Поставити ємність з кремом на середній вогонь і при постійному помішуванні варити крем до загустіння. Потім його потрібно повністю охолодити, краще при цьому накрити плівкою.

06

Мигдаль для декору подрібнити в блендері. Дуже холодні вершки збити в міцну щільну піну. Акуратно ввести вершки в заварний крем, що охолов. Рясно промастити кремом один нижній корж. Залишити для боків. Накрити другим коржом - щоб мигдаль був зверху, промастити боки та обсипати січеними горішками. Торт прибрати в холодильник на 2-3 години.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Cream Cheese Fritters

Cream Cheese Fritters

1

30 min

Медовий торт "Укус бджоли" – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua