
Емпанадас з яйцями, шинкою, оливками і чеддером
Емпанадас - це страва, яка є кулінарним символом Аргентини, хоча справедливості заради відзначимо, що емпанадас люблять і готують по всій території Південної Америки. Так що ж таке емпанадас? Це пиріжки, запечені в духовці. У перекладі з іспанської назва цієї страви означає "загорнутий в тісто". Традиційні аргентинські емпанадас досить великі за розміром: приблизно з долоню. У кожній провінції свої варіанти емпанадас, але скрізь у складі начинки (як і в запропонованому рецепті) присутні маслини і рубані яйця. У цьому рецепті пропонується використовувати готове листкове дріжджове тісто. Кружечків з тіста повинно вийти приблизно 30 штук. Начинки на кожен кружок кладіть по 1 столовій ложці.
Ingredients
Оливки
40 г.
Сир чеддер
50 г.
Шинка
200 г.
Тісто листкове дріжджове
750 г.
Яйце куряче
2 шт.
Масло вершкове
20 г.
Preparation steps
01
Налити воду в каструлю, покласти яйця, поставити каструлю на вогонь, довести до кипіння, варити 10 хвилин, після чого охолодити протягом 5 хвилин під струменем холодної води.
02
Духовку розігріти до 220°C, деко змастити маслом, вирізати з тіста кружечки. Змішати в мисці нарізані маленькими шматочками яйця, оливки, нарізані шинку і сир. Викласти начинку на кожен кружечок тіста. Згорнути кожен навпіл, защипнути краї.
03
Викласти пиріжки на деко. Змастити зверху збитим жовтком. Поставити в духовку на 15 хвилин. У разі, якщо пиріжки почнуть швидко рум'янитися, накрити деко фольгою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores