
Вежі з чорного хліба
Башточки з чорного хліба тільки здаються звичайною закускою. Насправді, це надзвичайно корисна страва. Тільки погляньте на інгредієнти для башточок! Там і шпинат, який подарує вам силу, і лосось, що створить свято для вашого організму. Сир зміцнить кістки за допомогою кальцію, горіхи подбають про гарну пам'ять, а часник захистить від вірусів, які люблять розгулювати в холодну пору року. Готувати таку смакоту зовсім нескладно. Подавши башточки на святковий стіл, ви станете королевою кулінарії. Порадуйте своїх домочадців такою закускою не лише у свято, але і у звичайний день, подаруйте їм заряд вітамінів.
Ingredients
Житній хліб
1 буханець
Вершковий сир
500 г.
Кисломолочний сир
500 г.
Часник
2 зубчики
Волоські горіхи
1 жменя
Шпинат
100 г.
Консервований лосось у власному соку
400 г.
Помідор (великий)
1 шт.
Желатин
10 г.
Сіль
за смаком
Перець
за смаком
Preparation steps
01
У желатин влити трохи води і залишити набухати.
02
Часник почистити і подрібнити. Волоські горіхи посікти ножем у дрібну крихту. Вершковий сир збити міксером із сиром в однорідну масу. Розділити її на 2 частини. Додати в одну частину часник і волоські горіхи, посолити, поперчити за смаком, перемішати і поставити в холодильник.
03
Шпинат вимити, скласти в каструлю і, не додаючи води, поставити на середній вогонь. Як тільки листочки почнуть в'янути, зняти з вогню. Листочки віджати і подрібнити в пюре.
04
Сирну начинку, що залишилася, розділити навпіл. В одну частину додати пюре зі шпинату. Приправити сіллю і перцем. Перемішати.
05
На помідорі зробити хрестоподібний надріз, опустити плід на 30 сек. в киплячу воду. Перекласти в миску з крижаною водою і зняти шкірку. Розрізати помідор на 4 частини, видалити кісточки. М'якоть дрібно нарізати. Лосося перекласти в миску, розім'яти виделкою. Додати до риби м'якоть помідора, сирну суміш, що залишилася, сіль, перець і перемішати.
06
Поставити набряклий желатин на водяну баню і готувати, помішуючи, поки він повністю не розчиниться. Дати трохи охолонути, потім розподілити рівними частинами між трьома приготовленими начинками. Перемішати.
07
З буханки хліба зрізати скоринки. Розрізати м'якоть на 4 горизонтальних пласта. Промазати один пласт начинкою білого кольору, другий - рожевого, третій - зеленого. Скласти їх один на одного, накрити пластом, що залишився, і поставити в холодильник на 30 хв. Нарізати хліб прямокутниками розміром приблизно 5 х 3 см.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores