Листковий пиріг зі шпинатом і спаржею - Image

Листковий пиріг зі шпинатом і спаржею

Number of servings: 3Cooking time: 1 hDifficulty: EasyMeal: Lunch

Листковий пиріг із соковитою зеленою начинкою зі шпинату і спаржі є прекрасною альтернативою звичним пиріжкам. Інгредієнти спаржа і шпинат стали відомими завдяки французьким кулінарним традиціям. Вони багаті вітамінами і надають благотворну дію на загальний стан організму. Так, спаржу вважають «овочем краси», оскільки вона зміцнює волосся і запобігає появі зморшок. А любителям шпинату не загрожують проблеми із зором. Також він – гарант міцного сну і дозволить позбутися стресу і перевтоми. Додавання вершків у пиріг робить страву соковитою і по-особливому смачною.

Ingredients

Шпинат

1 кг.

Масло вершкове

2 ч. л.

Тісто листкове

150 г.

Вершки

3,5 ст. л.

Спаржа

200 г.

Сіль

за смаком

Preparation steps

01

Вимити листя шпинату, перекласти в каструлю, додати сіль, поставити на вогонь, довести до кипіння, готувати 8-10 хвилин, постійно помішуючи.

02

Викласти шпинат в друшляк, перекласти на паперовий рушник, обсушити, після чого дрібно нарізати.

03

Покласти на розігріту сковороду вершкове масло, висипати шпинат і вилити вершки. Ретельно перемішати.

04

Окремо зварити спаржу в підсоленій воді, після чого остудити і нарізати.

05

Викласти тісто на застелене папером деко, викласти шпинатно-вершкову суміш зі сковороди, зверху викласти спаржу, зверху накрити листом тіста. Випікати 15-20 хвилин у попередньо розігрітій до 180°C духовці.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Листковий пиріг зі шпинатом і спаржею – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua