
Різото з запеченими помідорами
Різото - це одна із самих популярних страв італійської кухні. Головний її інгредієнт - рис, тому успіх приготованого Вами різото великою мірою залежить від вибору сорту рису. Рис вибирайте дрібнозерновий, короткий і круглозернистий. Найчастіше використовується рис сорту арборіо. Цей сорт дозволяє в процесі приготування страви домогтися кремової консистенції. Різото можна робити із самими різними добавками. У запропонованому рецепті це помідори черрі, запечені в духовці, в'ялені помідори, консервована кукурудза і сир пармезан, який додають для більшої "кремовості". Особливість різото, приготованого за цим рецептом, в тому, що на останньому етапі приготування страву відправляють у духовку.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Ukrpole Marinated Cherry Tomatoes 540ml
7 шт.
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
4 ч. л.
Garlic
1 зубчик
Basil in Pot
10 г.
Kuhne Dried Tomatoes 340g
60 г.
Steamed Rice
250 г.
Homemade Butter
25 г.
Red Onion
1 шт.
Kotanyi Natural Saffron 12g
0,25 ч. л.
Giacondi Chardonnay White Dry Wine 11.5% 3l
275 мл.
Poggioli Reggiano Parmesan Cheese 24 months 32%
75 г.
Sterilgarda Alimenti Whipped Cream 35% 200g
1 ст. л.
Salt Egypt
за смаком
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Heinz Canned Sweet Corn 400ml
100 г.
Preparation steps
01
Помідори промити, розрізати на дві половинки, викласти на деко, змащене олією, зрізом вгору. Присипати сіллю і перцем. Скропити олією зверху, посипати дрібно нарізаним часником, посипати листям базиліка, змоченими в олії. Поставити в духовку на 10-15 хвилин.
02
Подрібнити в блендері 10 г. в'ялених помідорів, морську сіль і 2 ч. л. оливкової олії.
03
Покласти вершкове масло в каструлю, поставити на вогонь, розтопити масло, викласти в каструлю подрібнену цибулю, обсмажити. Додати до цибулі рис, перемішати, щоб масло покрило рис. Додати вино і подрібнений шафран, довести суміш до кипіння. По закінченню 5 хвилин, додати томатну пасту з блендера, а також влити 340 мл. окропу. Додати сіль і перець за смаком.
04
Додати в каструлю помідори із духовки, 50 г. в'ялених помідорів, кукурудзу, ретельно перемішати, довести до кипіння. Перелити в нагріту форму, поставити на 35 хвилин у духовку, при температурі 180ºС.
05
Додати в різото тертий пармезан, перемішати, поставити в духовку ще на 5 хвилин. Перед подачею додати вершки.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores