
Печінково-сирний кекс
Всім відомо, що з печінки можна приготувати не тільки чудові котлетки, ситний салатик, але й прекрасний багатошаровий торт – він давно встиг стати класикою будь-якого застілля. Представляємо Вам ще один цікавий варіант страви із печінки – і теж із «солодкою» назвою. Спробуйте подати до столу печінково-сирний кекс. Думаємо, ця страва неодмінно увійде в розряд «улюблених і перевірених рецептів». Тим більше що готувати її значно простіше і швидше. До речі, як варіант можна запекти кекс не в одній великій формі, а в маленьких порційних формочках для випічки – вийде оригінальна, а головне персональна закуска для кожного члена сім'ї або гостя. Тепер Ви знаєте, що подати до столу, якщо прийшли неждані гості.
Ingredients
Куряча печінка
500 г
Цибуля
4 шт.
Яйця
5 шт.
Манна крупа
3-4 ст.л.
Твердий сир
300 г
Майонез
2 ст.л.
Кріп (за бажанням)
1 середній пучок
Рослинна олія для смаження
2 ст.л.
Сіль
за смаком
Мелений чорний перець
за смаком
Preparation steps
01
Печінку промийте та відваріть, злийте воду і обсушіть.
02
Цибулю дрібно наріжте і обсмажте в розігрітій рослинній олії до золотистого кольору.
03
З'єднайте печінку і підсмажену цибулю і протріть блендером до отримання однорідної маси.
04
Вбийте 4 яйця, додайте манку, сіль (приблизно 1 ч.л.), перець і добре перемішайте масу до однорідності (можна за допомогою міксера).
05
Для начинки сир натріть на дрібній терці.
06
Додайте яйце, що залишилося, і майонез, перемішайте.
07
Якщо ви будете використовувати кріп або іншу зелень, подрібніть її та також введіть у сирну масу.
08
Духовку розігрійте до 180°C.
09
Форму для кексу змастіть олією (силіконову форму змащувати не потрібно) і викладіть шар печінкової маси - приблизно половину.
10
Потім викладіть сирну начинку. Після - знову печінковий шар.
11
Випікайте в розігрітій духовці 40-50 хвилин.
12
Готовий кекс остудіть і наріжте порційними шматками.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores