
Лазанья зі шпинатом і кисломолочним сиром
Лазанья - це і макаронний виріб у вигляді плоского квадрата або прямокутника, і популярна страва італійської кухні, яку готують з цього макаронного виробу, чергуючи залиті соусом листи тіста з начинкою. Існує дуже багато варіантів начинки для лазаньї. У запропонованому рецепті дуже смачна начинка зі шпинату і сиру. Листи лазаньї можна придбати в супермаркеті у відділі макаронних виробів, і Вам залишиться тільки слідувати інструкції на упаковці. В основному листи тіста потрібно відварювати, але можна знайти у продажу і такі, які просто замочують перед приготуванням страви в гарячій воді. Є також готові напівфабрикати. Просто і практично!
Ingredients
Листи лазаньї
6 шт.
Заморожений шпинат
400 г.
Кисломолочний сир
200 г.
Молоко
200 г.
Вершкове масло
150 г.
Цибуля
1 шт.
Часник
1 зубчик
Тертий мускатний горіх
за смаком
Яйце
1 шт.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Борошно
50 г.
Оливкова олія
за смаком
Preparation steps
01
У невеликій каструльці розтопити вершкове масло і, постійно помішуючи, всипати борошно, обсмажити 2 хвилини. Потім тоненькою цівкою, постійно помішуючи, влити молоко, довести до кипіння і тримати на повільному вогні до загусання. Приправити сіллю, чорним перцем і тертим мускатним горіхом. Соус готовий.
02
В окріп по одному опускати листи лазаньї. Витягати через 1-2 хвилини.
03
Шпинат розморозити. У великій сковороді нагріти оливкову олію, обсмажити дрібно нарізані цибулю і часник. Додати шпинат. Приправити сіллю і перцем, добре перемішуючи. Готувати 3-5 хвилин, поки шпинат не почне в'янути. Прибрати сковороду з вогню. У шпинат вбити яйце і додати кисломолочний сир.
04
Духовку розігріти до 190°C.
05
У форму для запікання влити частину соусу, укласти перший лист, зверху - начинку. Закрити другим листом, полити соусом.
06
Продовжувати чергувати листи, соус і начинку. Останній шар - лист намазаний соусом.
07
Запікати протягом 30 хвилин.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores