
Кольорова капуста з пармезаном, білими грибами і петрушкою
«Кращі квіти – це квіти капусти». Так кажуть в Англії про кольорову капусту. Низькокалорійна і дієтична, ця середземноморська овочева культура – справжнє джерело вітамінів і цінних мінеральних речовин. Вітамінів С і А в «кучерявій» міститься більше, ніж у лимоні. Вона володіє і цілющими властивостями, виводячи холестерин з організму і зміцнюючи кровоносні судини. А відвар з кольорової капусти заспокоїть запалені ясна. І це далеко не всі переваги. Страви з кольорової капусти легко засвоюються організмом і дуже корисні. Пропонований французький салатик – не виняток. Ніжний смак капусти гармонійно вписується в загальну смакову палітру страви.
Ingredients
Лимони
1 шт.
Сіль
0,75 ч. л.
Перець чорний мелений
0,5 ч. л.
Олія оливкова
150 мл.
Гриби білі
170 г.
Петрушка
за смаком
Яйце куряче
2 шт.
Капуста кольорова
300 г.
Сир пармезан
400 г.
Preparation steps
01
Змішати 1 ч. л. лимонної цедри, 2 ст. л. лимонного соку, 0,25 ч. л. чорного меленого перцю, 0,5 ч. л. солі, налити 50 мл. оливкової олії. Перемішати.
02
Гриби промити під холодною водою, очистити, нарізати тонкими скибочками, викласти в миску, залити олійно-лимонною заправкою.
03
У мисці збити 2 курячих яйця з сіллю і перцем. Заморожену кольорову капусту обваляти в яєчній суміші.
04
Окремо в миску натерти пармезан, перекласти капусту ложкою з отворами, щоб зайва рідина залишилася в попередній мисці, ретельно обваляти капусту в сирі.
05
Налити в розігріту каструлю 70 мл. оливкової олії, висипати порцію капусти. Обсмажувати протягом 3 хвилин з усіх боків. Продовжити обсмажувати решту маси капусти.
06
Кожен раз дістаючи з каструлі готову капусту класти її на паперові рушники, для видалення зайвої рідини.
07
Коли буде обсмажена вся капуста і висушена на паперовому рушнику, перекласти в чисту і суху каструлю, додати подрібнену петрушку і мариновані гриби разом із маринадом. Обережно перемішати. Подавати салат теплим.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores