
Персиковий сабайон
Італійський класичний десерт зі збитих жовтків з алкоголем і фруктами, який готується особливим способом – на водяній бані. Одна з версій походження цього ніжного крему свідчить, що він став відомий світові через одну просту причину – прикру, але тим не менш «фатальну» помилку в процесі приготування, допущену італійським кондитером Скаппі в далекому ХVI столітті. Кажуть, що жовтки з цукром були недостатньо збиті. Але цій кулінарній помилці досі вдячні безліч цінителів ніжного яєчного десерту. Універсальність сабайону дозволяє використовувати його для приготування тортів, мусів і морозива. Пропонуємо насолодитися кремом сабайон із дольками стиглих персиків.
Ingredients
Персики
3 шт.
Цукор
50 г
Вино біле сухе
50 мл
Жовтки
4 шт.
Preparation steps
01
Персики розрізати навпіл, вийняти кісточку. Розрізати кожну половинку на 6-8 часточок. Покласти часточки на тарілку, присипати 1 ст. л. цукру й збризнути 2 ст. л. вина. Залишити на 30 хв.
02
Решту вина влити в миску, додати жовтки і цукор. Поставити миску на водяну баню і збивати вінчиком, поки сабайон не загусне, близько 10 хв.
03
Персики разом з соком, що виділився розкласти по келихах. Зверху викласти соус сабайон.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores