Варений сирний пудинг з інжиром - Image

Варений сирний пудинг з інжиром

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 25 minDifficulty: EasyMeal: Breakfast

Думали пудинг завжди готують в духовці? Зовсім ні. Цей рецепт сирного пудингу з хрусткою скоринкою, скибочками інжиру і медом готується без запікання. Це досить проста у приготуванні страва англійської кухні, яка чудово підійде як у вигляді корисного сирного десерту, так і на сніданок (особливо святковий). І невелика порада, якщо ви дотримуєтеся дієти: для зменшення калорійності страви можна брати не жирний (0-5%) сир, пропустити етап обсмажування пудингу на сковороді, а також удвічі зменшити кількість олії в тісті (суттєво на консистенцію готової страви це впливати не буде ).

Ingredients

Кисломолочний сир

800 г

Цукор

100 г

Яйце куряче

5 шт.

Масло вершкове

150 г

Борошно пшеничне

10 г

Інжир

200 г

Мед

15 г

Сіль

2 г

Preparation steps

01

З сиру віджати зайву рідину і протерти через сито. Додати по одному яйця, потім цукор і розм'якшене вершкове масло (100 г).

02

До сирної маси по трохи додати просіяне борошно. Шматок тканини змастити вершковим маслом, укласти тісто і скачати його в видовжену «ковбаску», зафіксувати ниткою. У підсоленій воді варити близько 60 хвилин. Можна відварити в пароварці.

03

Інжир помити і нарізати скибочками. Дістати пудинг, дати стекти і видалити серветку. Нарізати сирний пудинг на шматочки близько 5 см. Масло розтопити і обсмажити шматочки зверху і знизу. Подавати теплими, прикрасивши скибочками інжиру та полив медом.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Panna-cotta with Gorgonzola сheese

Panna-cotta with Gorgonzola сheese

4

30 min