Запечені яблука з інжиром - Image

Запечені яблука з інжиром

Number of servings: 4Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Пропонуємо сьогодні вам побалувати себе неймовірно корисним і смачним десертом. Запечені яблука з інжиром дуже корисні, завдяки вмісту в них пектинових речовин. Пектини, як відомо, з'являються в більшій частині саме завдяки запіканню ягід або фруктів. Але чемпіоном за вмістом пектинових речовин, звичайно, є печені яблука. Пектини сприяють зниженню вмісту в організмі холестерину. Крім того, пектини корисно вживати людям при захворюваннях, пов'язаних з порушенням обміну речовин, захворюваннях шлунково-кишкового тракту, печінки, підшлункової залози. Споживання таких речовин здоровими людьми, звичайно, знижує ризик виникнення даних захворювань.

Ingredients

Інжир сушений

6 шт.

Інжир свіжий

3 шт.

Фісташки

2 ст. л.

Ваніль (стручок)

1 шт.

Кориця мелена

0,5 ч. л.

Яблуко

4 шт.

Вода

3 ст. л.

Ром

3 ст. л.

Preparation steps

01

Духовку розігріти до температури 180°C.

02

Сушений інжир нарізати невеликими кубиками.

03

Свіжий інжир розрізати навпіл, дістати ложкою м'якоть.

04

Фісташки крупно посікти.

05

У мисці змішати інжир і фісташки, перемішати, додати ваніль і корицю.

06

Помити яблука. Зрізати ножем верхню шапочку з плодоніжкою, на висоті 2 см. За допомогою ножа вирізати середину яблука, обережно не пошкодивши стінки і дно.

07

Заповнити яблука начинкою з інжиру. Викласти яблука у вогнетривку форму, накрити зверху відрізаними "капелюшками". Зверху полити водою і ромом.

08

Поставити форму з яблуками в розігріту духовку, випікати 40-50 хвилин. Подавати можна відразу або охолодженими.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Запечені яблука з інжиром – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua