Тяхан (смажений рис з куркою) - Image

Тяхан (смажений рис з куркою)

Number of servings: 4Cooking time: 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Тяхан - традиційна страва японської кухні, яку іноді називають японським пловом, хоча із цим твердженням можна посперечатися. У процесі приготування основний компонент страви - рис поєднують, залежно від рецепту, з різними інгредієнтами. У запропонованому варіанті це куряче філе і різноманітні овочі. Зверніть увагу, що на першому етапі приготування тяхана рис варять в несолоній воді, обов'язково до напівготовності. Овочеві інгредієнти можна варіювати залежно від особистих уподобань. Рис у Вас повинен вийти злегка смаженим і розсипчастим. Соєвий соус поділиться з ним своїм коричневим кольором. Виходить смачно, корисно і ароматно.

Ingredients

Рис

400 г.

Куряче філе

150 г.

Цибуля ріпчаста

1 шт.

Перець болгарський

1 шт.

Олія рослинна

4 ст. л.

Соус соєвий

3 ст. л.

Цукіні

1 шт.

Морква

1 шт.

Квасоля зелена стручкова

50 г.

Зелений горошок

50 г.

Кукурудза консервована

50 г.

Кунжутне насіння

10 г.

Олія кунжутна

2 ст. л.

Імбир свіжий

50 г.

Часник

2 шт.

Preparation steps

01

Ретельно промити рис під холодною водою, відварити у воді протягом 5-7 хвилин, до напівготовності. Забрати каструлю із рисом з вогню. Процідити.

02

Курку нарізати шматочками, обсмажити на сковороді в рослинній олії. Всі овочі нарізати кубиками, всипати в сковороду до курки, обсмажити до напівготовності.

03

Додати в сковороду до овочів і курки кунжутну олію і тертий імбир. Готувати протягом 2 хвилин, після чого додати рис.

04

Влити в сковороду соєвий соус, перемішати. При необхідності посолити і поперчити. Тушкувати 3 хвилини. В кінці додати кукурудзу і горошок. При подачі розкласти рис по тарілках, присипати кунжутним насінням і прикрасити зеленню.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Lo Mein

Lo Mein

1

30 min

Тяхан (смажений рис з куркою) – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua