Тушкована курка з фініками - Image

Тушкована курка з фініками

Number of servings: 8Cooking time: 1 h 20 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Тушкована курка з фініками - традиційна страва арабської кухні. У цій кухні зовсім немає страв зі свинини (її не їдять з релігійних переконань), але дуже багато цікавих страв з інших видів м'яса. У запропонованому рецепті основний інгредієнт - куряче м'ясо. Дуже затребувана в арабській кухні цибуля. У цьому рецепті використовується цибуля-шалот, причому в немаленькій кількості. Арабські страви традиційно щедро присмачуються різними прянощами і спеціями. В даному випадку це кориця, імбир, кумін, куркума, чорний мелений перець. Не можна не відзначити цікавий соус на основі соку, що залишився після тушкування курки, з додаванням фініків і лимонного соку. Дуже креативно!

Ingredients for the recipe

Top Grade Wheat Flour
17.40

Top Grade Wheat Flour

per 1 kg

Ingredients

Top Grade Wheat Flour

1 ст. л.

Kurka Po-Domashnomu Chicken Drumstick

1,6 кг.

Shallots 250g

700 г.

Ronik Dates 1kg

200 г.

Food Studio Chicken Broth 500ml

650 мл.

BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml

1 ст. л.

Casa Rinaldi Lemon Juice 200ml

5 ст. л.

Spice Cinnamon Sticks

1 шт.

Spice Ground Ginger

1,5 ч. л.

Spice Cumin Ground

1 ч. л.

Eco Turmeric 20g

0,5 ч. л.

Almond

50 г.

Salt Egypt

за смаком

Spice Black Pepper Ground

за смаком

Preparation steps

01

Філе, стегна і гомілки курки посипати сіллю, чорним перцем і борошном. Розігріти оливкову олію в каструлі на середньому вогні, обсмажити курку протягом 15 хвилин. Готову курку перекласти в інший посуд.

02

Зменшити вогонь під каструлею, за шість хвилин обсмажити в ній цибулю-шалот до золотистого кольору. Додати корицю, імбир, кумін, куркуму і готувати, помішуючи, ще близько хвилини, до появи яскравого аромату спецій.

03

Залити цибулю зі спеціями бульйоном і 3 ст. л. лимонного соку, збільшити вогонь і довести вміст каструлі до кипіння, потім накрити кришкою і томити хвилин 15 на мінімальному вогні, поки цибуля не розм'якшиться.

04

Шматки курки покласти поверх цибулі і додати вогню. Коли бульйон в каструлі закипить, накрити її кришкою. Тушкувати 25 хвилин. Перекласти курку і цибулю на блюдо, накрити фольгою.

05

Сік, який залишився у каструлі, кип'ятити, поки він злегка не загусне. Додати фініки, 2 ст. л. лимонного соку і готувати на невеликому вогні ще пару хвилин, щоб фініки розігрілися.

06

Полити курку соусом з фініками, посипати шматочками обсмаженого мигдалю і кінзою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min