
Стейк з інжиром і яблуками у винному соусі
Для приготування соковитого стейка важливо правильно вибрати яловичину. М'ясо має бути з частини туші, званої «міжреберної». Готувати стейк краще зі свіжого м'яса, при використанні замороженого - його обов'язково потрібно розморозити до кімнатної температури. М'ясо стане м'якше, якщо після приготування дати йому протягом 5-10 хвилин трохи «відпочити», так соки зможуть рівномірно поширитися по всьому шматку. Важливе місце в рецепті відводиться і тушкуванню фруктів. Суворе дотримання технології приготування - запорука апетитної і смачної страви. За великим рахунком, основне в цьому рецепті - фрукти і процес їх тушкування. Решта залишається за м'ясом.
Ingredients
Інжир
300 г.
Яблука зелені
300 г.
Часник
3 шт.
Вино червоне сухе
300 мл.
Масло вершкове
2 ст. л.
Олія оливкова
2 ст. л.
Розмарин свіжий
2 шт.
Мед
2 ч. л.
Сіль
за смаком
Стейк яловичий
600 г.
Перець чорний мелений
за смаком
Preparation steps
01
Стейк необхідно посолити і поперчити з кожного боку, залишити на 5 хвилин.
02
Обрізати ніжки в інжира, розрізати кожен плід інжиру на 4 частини. Яблука очистити від шкірки і серцевини, нарізати часточками. Часник очистити і нарізати тонкими скибочками.
03
Налити в сковороду оливкову олію, викласти на сковороду стейки. Обсмажити по 3 хвилини з кожного боку. Перекласти м'ясо на тарілку, накрити зверху фольгою, залишити на 5 хвилин.
04
У сковороду з-під м'яса додати вершкове масло, викласти інжир, яблука, часник і розмарин. Помішуючи обсмажувати 2 хвилини. Додати до фруктів на сковороді вино, тушкувати 5-7 хвилин, вино повинне упаритися на дві третини до консистенції густого соусу. Витягнути розмарин, в кінці додати мед.
05
При подачі, на тарілку викласти фрукти зі сковороди, зверху стейк. Прикрасити стейк гіркою салату, який потрібно заправити оливковою олією та лимонним соком.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores