
Листкові мішечки з цукровою пудрою
Перед тим, як додавати в отриману суміш сметану і яйця, необхідно збити до кремоподібної маси вершкове масло з цукром. Процес розкочування і скручування тіста можна здійснювати за допомогою спеціальної машинки. При цьому шматочки вийдуть абсолютно рівними по товщині. Якщо ж такової немає, використовуйте звичайну качалку. Порада господиням: у ці хрусткі мішечки можна укласти мікс з будь-яких фруктів або ягід. Спробуйте полити отримане асорті розтопленим шоколадом або згущеним молоком. Також в якості начинки відмінно підійдуть сухофрукти: курага, родзинки, чорнослив, фініки.
Ingredients
Борошно пшеничне
670 г.
Розпушувач
2 ч. л.
Сіль
0,5 ч. л.
Масло вершкове
100 г.
Цукор
70 г.
Сметана
50 мл.
Цедра лимонна
0,5 ч. л.
Яйце куряче
3 шт.
Цукрова пудра
300 г.
Олія рослинна
за смаком
Preparation steps
01
Змішати борошно, сіль і розпушувач. Окремо збити міксером цукор з вершковим маслом, додати в суміш сметану, цедру і яйця. Зменшити швидкість міксера, при цьому поступово додавати борошно. Замісити тісто. Скачати в довгу ковбаску.
02
Розрізати ковбаску з тіста на кілька частин, присипати борошном. Скласти три шматочки один на інший, розкачати качалкою, скласти отриманий млинець навпіл, знову розкачати, повторити процедуру зі скручуванням і розкочуванням ще 8 разів. Наприкінці розкачати тісто дуже тонким шаром. Розрізати на частини прямокутної форми. У кожного шматочка звернути кути до центру так, щоб вийшов мішечок.
03
Розігріти сковороду, налити рослинну олію товстим шаром, розжарити до 190ºС. Обсмажити кілька порцій мішечків протягом 1 хвилини, перевертаючи, кожен раз викладаючи їх зі сковороди на паперовий рушник, а після на тарілку. Наприкінці присипати остиглі мішечки з тіста цукровою пудрою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores