Шарлотка - Image

Шарлотка

Number of servings: 12Cooking time: 45 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Шарлотка - це більш простий варіант пирога. Багато чоловіків, які не дуже вміють готувати, шарлотку роблять з легкістю. Прийшла до нас ця страва з Франції, французи ж, власне, ідею взяли із звичайного англійського пудингу. З роками вони стали додавати різні інгредієнти і експериментувати з цією стравою, а в результаті ми отримали рецепт нескладного пирога. Подають шарлотку теплою, до неї часто додають морозиво або солодкий соус. Начинку можна змінювати залежно від сезону фруктів, які поспіють. А взимку можна використовувати консервовані фрукти. Тобто, готувати цей простий пиріг можна цілий рік.

Ingredients

Борошно

200 г.

Цукор

200 г.

Яйця

4 шт.

Яблука

300 г.

Цукрова пудра

50 г.

Кориця

2 г.

Розпушувач для тіста

1 пакетик

Preparation steps

01

Відокремити яєчні білки від жовтків. Збити білки, поступово додаючи цукор, до утворення густої білої маси.

02

Акуратно перемішати з жовтками і просіяним борошном, додати корицю і розпушувач для тіста.

03

Яблука очистити і нарізати тонкими скибочками.

04

У змащену олією форму викласти частину тіста, рівномірно викласти яблука і покрити тістом, що залишилось.

05

Випікати в духовці 20-35 хвилин при температурі 180°C до утворення світло-коричневої скоринки.

06

Коли шарлотка охолоне, обережно вийняти з форми. При подачі посипати цукровою пудрою.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Asparagus Salad with Peas And Eggs

Asparagus Salad with Peas And Eggs

2

40 min

Шарлотка – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua