
Пудинг "Іриска"
Це один з тих прекрасних десертів, які не вимагають багато часу на приготування, а в підсумку виходять дуже смачними - справжній рай для ласунів. Найкраще вживати цей пудингом в теплому вигляді. Смак соусу нагадує смак ірисок, але тільки не такий липкий, а просто ніжний і трохи тягучий за своєю консистенцією. Печені пудинги привабливі тим, що завжди прості у приготуванні. Якщо пудинг залишається на наступний день, то перед подачею його розігрівають. Подають на стіл теплим або зі збитими вершками.
Ingredients
Фініки без кісточок
150 г.
Сода
1 ч. л.
Масло вершкове
150 г.
Цукор
200 г.
Ванільний стручок
1 шт.
Яйце куряче
1 шт.
Борошно пшеничне
300 г.
Розпушувач
1 ч. л.
Цукор коричневий
225 г.
Вершки
60 мл.
Preparation steps
01
Закип'ятити 350 мл. води, додати в неї фініки і соду, залишити на 15 хвилин.
02
Збити в мисці 90 г. вершкового масла з цукром. Додати сюди ж яйце і насіння ванілі, ще раз збити.
03
Зменшити швидкість міксера і поступово додавати борошно і розпушувач. Додати в тісто фінікову суміш. Замісити тісто. Викласти його у змащену маслом форму для випікання.
04
Поставити форму з пудингом в духовку на 30 хвилин, випікати при температурі 180ºС.
05
Насипати в каструлю коричневий цукор, вершки, 60 г. вершкового масла, поставити на вогонь, довести до кипіння, варити 1 хвилину.
06
Збільшити температуру духовки, залити пудинг отриманою карамеллю, випікати ще 1 хвилину.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores