Пиріг з журавлиною і яблуками - Image

Пиріг з журавлиною і яблуками

Number of servings: 6Cooking time: 1 h 40 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Те, яким м'яким, ароматним та ніжним виходить тісто у цього пирога, сказати в двох словах просто неможливо. Обов'язково приготуйте його, якщо вам захотілося чогось смачненького до сімейного чаювання, і спробуєте самі. Ми лише скажемо, що ягоди журавлини надають цьому незвичайному пирогу дуже оригінальний вигляд, а коли вони тріскаються у роті додають приємну кислинку. Яблучка, акуратно розкладені зверху у вигляді квіток, додають пирогу і краси, і соковитості.

Ingredients for the recipe

Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs
67.99 - 89.30

Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs

Ingredients

Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs

6 шт.

Homemade Butter

150 г + ще трохи для змазування форми

Vash Tsukor Sugar 10kg

140 г

Auchan Vanilla Sugar 8g

1 ст.л

Top Grade Wheat Flour

1,5 - 2 склянки

Dobryk Baking Powder

0,5 ч.л

Svit Fruktiv Dried Sliced Red Apples 50g

2 шт.

Cranberries

150 г

Preparation steps

01

Журавлину промити та висушити. Якщо використовується заморожена ягода, розморозити її і злити сік.

02

Духовку разігріти до 180°C.

03

Вершкове масло залишити при кімнатній температурі до розм'якшення, потім збити для об'ємності. Додати цукор (2 ч.л. залишити) і ванільний цукор і ще раз все добре збити.

04

Вбити одне яйце і перемішати. У решти яєць відокремити жовтки від білків і жовтки додати в тісто (білки не знадобляться).

05

У цю ж миску просіяти борошно (кілька столових ложок борошна залишити) разом з розпушувачем і добре перемішати тісто до однорідності.

06

Журавлину обваляти у борошні, що залишилося. Додати її до тіста і акуратно перемішати, щоб ягідки залишилися цілими.

07

Форму для запікання змастити вершковим маслом, викласти тісто і рівномірно розподілити його.

08

Яблука очистити від шкірки (можна не очищати), видалити сердцевинку і нарізати їх скибками.

09

Викласти яблука на пиріг, злегка вдавлюючи їх у тісто і формуючи з них таким чином дві квіточки. У серединку кожного можна покласти по ягоді журавлини. Посипати яблука цукром, що залишився.

10

Випікати пиріг у розігрітій духовці приблизно 50-60 хвилин до золотистого кольору.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min