
Мус із курячої печінки з коньяком
Мус із курячої печінки з коньяком за зовнішнім виглядом нагадує звичайний паштет із курячої печінки, але відмінності його за смаковими якостями незаперечні. Спробувавши приготований мус, Ви відразу ж відчуєте його ніжну структуру, яка виходить завдяки додаванню збитих вершків. Щоб ще підсилити це відчуття ніжного крему - можна протерти мус через сито. Коньяк додає в блюдо свою неповторну смакову нотку. При подачі до столу мус із курячої печінки можна помістити в тарталетки або намазати на тости.
Ingredients
Печінка куряча
450 г.
Цибуля зелена
2 ст. л.
Коньяк
70 мл.
Вершки збиті
70 мл.
Сіль
0,5 ч. л.
Перець чорний духмяний мелений
5 г.
Перець чорний мелений
5 г.
Масло вершкове
120 г.
Кмин мелений
5 г.
Preparation steps
01
Печінку нарізати середніми шматочками. Розігріти сковороду на вогні, покласти 2 ст. л. вершкового масла, розтопити, викласти на сковороду печінку і подрібнену зелену цибулю. Обсмажувати протягом 2-3 хвилин, перекласти в блендер.
02
Налити в сковороду коньяк, готувати, поки об'єм не зменшиться до 3 ст. л. Після чого, перелити його в блендер.
03
Також в блендер додати вершки, всипати спеції, подрібнити до однорідної маси.
04
Додати в блендер залишки вершкового масла кімнатної температури, повторно збити.
05
Перетерти масу через сито, за смаком додати сіль і перець. Викласти в банку, накрити пергаментом, поставити в холодильник на 2-3 години.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores