Морквяно-фініковий торт - Image

Морквяно-фініковий торт

Number of servings: 4Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Випічка з морквою з'явилася дуже давно, не повірите: наприкінці 16-го століття. Але, звичайно ж, тоді рецепти були зовсім іншими. З приходом моди на здорове харчування в кінці 60-х років минулого століття морквяні кекси і торти опинилися на піку популярності. У морквяну випічку часто додають горіхи. У запропонованому рецепті це фундук. Крім цього, для поліпшення смаку додаємо фініки. Смак морквяного торта з використанням фундука та фініків стає, безсумнівно, більш виграшним. Для приготування тіста замість вершкового масла візьмемо рослинне. Для гарного підйому тіста використовується розпушувач і сода. Морквяно-фініковий торт повинен вийти соковитим, ароматним, трохи вологим і добре пропеченим.

Ingredients

Яйце куряче

4 шт.

Олія соняшникова

300 мл.

Цукор коричневий

300 г.

Борошно пшеничне

300 г.

Розпушувач

10 г.

Сода

7 г.

Сіль

10 г.

Морква

1 кг.

Фініки

125 г.

Фундук

50 г.

Сир рікота

125 г.

Масло вершкове

100 г.

Есенція ванільна

5 г.

Цукрова пудра

600 г.

Preparation steps

01

Духовку розігріти до 160°C. Змастити форму для випікання маслом.

02

Змішати в мисці яйця, цукор і масло. Збити суміш міксером до однорідної консистенції.

03

Окремо змішати в мисці просіяне борошно і розпушувач, додати соду і сіль. Перемішати. Додати борошняну суміш поступово в яєчну, не перестаючи збивати.

04

Моркву очистити і натерти на тертці, додати в загальну суміш. Горіхи і фініки подрібнити і теж додати в тісто. Викласти тісто у форму для випікання, поставити в духовку на 1 годину. Після, дістати готовий торт з духовки, перекласти на велику тарілку, остудити.

05

Змішати сир і розм'якшене вершкове масло, всипати цукрову пудру, додати есенцію ванілі. Збити крем міксером. Намазати кремом верх торту.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min