
Морквяно-фініковий торт
Випічка з морквою з'явилася дуже давно, не повірите: наприкінці 16-го століття. Але, звичайно ж, тоді рецепти були зовсім іншими. З приходом моди на здорове харчування в кінці 60-х років минулого століття морквяні кекси і торти опинилися на піку популярності. У морквяну випічку часто додають горіхи. У запропонованому рецепті це фундук. Крім цього, для поліпшення смаку додаємо фініки. Смак морквяного торта з використанням фундука та фініків стає, безсумнівно, більш виграшним. Для приготування тіста замість вершкового масла візьмемо рослинне. Для гарного підйому тіста використовується розпушувач і сода. Морквяно-фініковий торт повинен вийти соковитим, ароматним, трохи вологим і добре пропеченим.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Chicken Egg C0 1pc
4 шт.
Salad Sunflower Oil 500ml
300 мл.
ATA Sugar Brown Portion Stick 100x5g
300 г.
Top Grade Wheat Flour
300 г.
Dobryk Baking Powder
10 г.
Baking Soda 500g
7 г.
Salt Egypt
10 г.
Carrots
1 кг.
Ronik Dates 1kg
125 г.
Hazelnut
50 г.
Sterilgarda Ricotta Cheese 250g
125 г.
Homemade Butter
100 г.
Aro Powdered Sugar 250g
600 г.
Preparation steps
01
Духовку розігріти до 160°C. Змастити форму для випікання маслом.
02
Змішати в мисці яйця, цукор і масло. Збити суміш міксером до однорідної консистенції.
03
Окремо змішати в мисці просіяне борошно і розпушувач, додати соду і сіль. Перемішати. Додати борошняну суміш поступово в яєчну, не перестаючи збивати.
04
Моркву очистити і натерти на тертці, додати в загальну суміш. Горіхи і фініки подрібнити і теж додати в тісто. Викласти тісто у форму для випікання, поставити в духовку на 1 годину. Після, дістати готовий торт з духовки, перекласти на велику тарілку, остудити.
05
Змішати сир і розм'якшене вершкове масло, всипати цукрову пудру, додати есенцію ванілі. Збити крем міксером. Намазати кремом верх торту.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores