Морквяний торт із кремом на основі сиру філадельфія - Image

Морквяний торт із кремом на основі сиру філадельфія

1

Number of servings: 12Cooking time: 40 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Морква стала невід'ємним атрибутом в пирогах і тортах останнім часом. Можливо, це роблять для того, щоб торт набував нового незвичайного смаку. А можливо вся справа в величезній користі моркви. Адже ні в одному іншому продукті немає так багато каротину, який корисний для зору. А його потрібно берегти в будь-якому віці. якщо у вас А-вітамінна недостатність і вкрай важливо для вас в стравах наявність морквини, тоді морквяний торт - це те, що потрібно. Ви і вітамінами збагатитеся, і насолодитеся смачним солоденьким тортом. Крім того, в ньому є ще горіхи і багато інших корисних інгредієнтів. Такий торт можна і до святкового столу приготувати.

Ingredients

Горіхи волоські

200 г.

Морква

350 г.

Борошно пшеничне

300 г.

Кориця

1 ч. л.

Горіх мускатний

0,5 ч. л.

Кардамон

0,5 ч. л.

Перець білий мелений

0,25 ч. л.

Апельсин

1 шт.

Розпушувач

2 ч. л.

Какао

2 ст. л.

Яйце куряче

3 шт.

Жовток яєчний

2 шт.

Цукор

400 г.

Масло вершкове

100 г.

Сир філадельфія

500 г.

Олія рослинна

240 мл.

Пудра цукрова

250 г.

Коньяк

1 ст. л.

Preparation steps

01

Горіхи обсмажити на сухій сковороді, змішувати до появи горіхового запаху. Відразу ж, поки горіхи ще гарячі, додати до них 1 ст. л. вершкового масла, посолити, перемішати. Остудити, подрібнити в блендері.

02

Моркву натерти на крупній тертці. Для приготування сухої частини у великій мисці змішати борошно, спеції, цедру апельсина, розпушувач і какао. Всі інгредієнти ретельно перемішати.

03

Для приготування рідкої частини в мисці змішати яйця, цукор, рослинну олію і сік апельсина. Ретельно перемішати, дати настоятися, до повного розчинення цукру.

04

Духовку розігріти до 160°С. Змастити дві форми вершковим маслом, на дно викласти папір для випічки.

05

Обережно вмішати рідку суміш в суху, трохи перемішуючи. Додати в загальну суміш горіхи і моркву, перемішати. Тісто викласти у форми, випікати протягом 40 хвилин. За 5 хвилин до кінця приготування перевірити зубочисткою готовність, вона повинна бути сухою, без тіста.

06

Готові коржі остудити, розрізати навпіл. У мисці збити вершкове масло з цукровою пудрою, додати сир філадельфія і перемішати до однорідної маси.

07

Додати в крем коньяк, ще раз ретельно перемішати, змастити отриманим кремом кожен корж, накладаючи один на один.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min