Медові іриски - Image

Медові іриски

Number of servings: 10Cooking time: 35 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Справжнісінькі медові іриски, смак яких нам добре знайомий з дитинства, можна приготувати в звичайних домашніх умовах. Для тих, у кого мед викликає алергію, рекомендуємо замінити його відповідною кількістю цукру. Найголовніше в приготуванні ірисок - це дійти до потрібної консистенції солодкої маси. Деко застеляють пергаментом, який добре промаслюється, щоб він не прилип до цукерок. Вже готовий остиглий, але ще м'який ірис, нарізають ножем або оформляють будь-якою формою. Після нарізки іриски залишають для повного охолодження. При бажанні їх можна загорнути у фольгу, пергамент або целофан, в такому вигляді вони можуть зберігатися до 2-х тижнів.

Ingredients

Цукор

300 г.

Мед

120 г.

Масло вершкове

120 г.

Вершки (жирність 33%)

250 мл.

Preparation steps

01

У ємності змішати мед і цукор. Поставити ємність на повільний вогонь і довести до кипіння.

02

Після кипіння довести до бурштинового кольору (приблизно 8-10 хвилин).

03

Тим часом нагріти вершки, але не кип'ятити.

04

Коли цукрово-медова суміш загусне, викласти в неї масло, порціями, і залити гарячими вершками.

05

Варити до початку загустіння.

06

Деко вистелити папером для випікання, який змастити олією. Вилити суміш в деко і поставити в духовку, розігріту до 180°С і готувати так до стану твердості.

07

Потім викласти готовий корж на блюдо, нарізати на необхідні форми і залишити іриски остигати.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Медові іриски – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua