
Цибулевий гратен з пармезаном
Цей легкий і швидкий гратен призначений для любителів всього цибулевого, оскільки саме цибуля є головним інгредієнтом цієї страви. Цибулевий гратен - це вітаміни взимку і легка вечеря в будь-яку пору року. Взагалі гратен - це загальна назва для французьких страв, які готуються в жароміцній формі. Це можуть бути м'ясо, риба, сирі або попередньо обсмажені овочі. Також французькими кухарями готуються солодкі гратени-десертні запіканки. Незалежно від того, що лежить в основі блюда, зверху воно обов'язково повинне заливатися збитими яєчними білками або жовтками з вершками і запікатися до появи золотистої скоринки.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Packed Onion from 3kg
600 г.
Homemade Butter
2,5 ст. л.
Spice Clove Ground
за смаком
Eco Roman Cumin 15g
за смаком
Kamis in Grinder Sea Salt 90g
за смаком
Nashi Vershky UHT Cream 15% 125g
1,5 ст. л.
Chicken Egg C0 1pc
1,5 шт.
Poggioli Reggiano Parmesan Cheese 24 months 32%
3,5 ст. л.
Preparation steps
01
Кожну цибулину розрізати уздовж навпіл, нарізати дрібними півкільцями.
02
Розігріти сковороду, додати вершкове масло, розтопити, покласти гвоздику і кмин, викласти нарізану цибулю, посолити.
03
Накрити сковороду кришкою, зменшити вогонь, тушкувати протягом 10 хвилин. Цибуля повинна стати м'якою, після чого посолити і поперчити.
04
Викласти у форму для випікання цибулю, рівномірно розподілити по всьому дну форми.
05
Розігріти духовку на 220°C. У мисці збити яєчні жовтки з вершками, додати до суміші тертий сир, перемішати, після чого вилити суміш на цибулю в формі. Поставити під гриль на 1-2 хвилини, поки не з'явиться скориночка. Подавати відразу ж.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores