
Курка по-фінськи
Національна кухня Фінляндії багата і різноманітна. У фінів ситні, смачні, апетитні страви. Їх застілля не обходяться без всіляких видів м'яса. Фінська кухня пропонує багато рецептів із використанням ягід. У запропонованому рецепті використовуються ягоди чорної смородини - багате джерело аскорбінової кислоти. Ягідки чорної смородини і гриби готуються разом, а фінальний акорд - додавання до цієї суміші сметани. Аромат чорної смородини неможливо переплутати ні з чим, а в поєднанні з ароматом грибів і сметани виходить чудове доповнення до приготованих в духовці курячих гомілок. Курка по-фінськи готова!
Ingredients
Куряча гомілка
400 г.
Гриби
150 г.
Чорна смородина
100 г.
Сметана
5 ст. л.
Сіль
за смаком
Перець чорний мелений
за смаком
Оливки
за смаком
Помідори
1 шт.
Огірок
1 шт.
Салат
2 листочка
Зелений горошок
100 г.
Preparation steps
01
Курячі гомілки укласти на деко, посолити, поперчити і поставити в духовку на 30 хвилин.
02
У сковороду скласти гриби, ягоди чорної смородини. Закрити кришкою, довести до готовності, періодично помішуючи.
03
Помідори і огірки порізати соломкою. Додати в гриби сметану. Тушкувати 5 хвилин.
04
Курку зверху полити сумішшю грибів і ягід. Подавати на листі салату, з помідорами, огірками, оливками і горошком.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores