Чаклуни - Image

Чаклуни

Number of servings: 6Cooking time: 1 h 20 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Чому білоруські деруни з м'ясною начинкою називаються саме "чаклунами" нам довідатись не вдалося, проте ми точно знаємо, що довго "чаклувати" над цією стравою вам не доведеться. Додати фарш в ці картопляні коржі зовсім не важко - ніякої особливої ​​вправності тут не потрібно. Найголовніше - підсмажити їх до золотистої скоринки і приємного хрускоту. В інших країнах, наприклад, у Польщі, чаклуни - це прозорі пельмені (точніше, прозоре у них тісто). Але сьогодні ми пропонуємо вам зробити саме білоруську страву, яка наситить вас і ваших рідних. Чаклуни можна і навіть потрібно подавати зі сметаною і легким овочевим салатом.

Ingredients

М'ясний фарш

300 г

Цибуля

1 шт.

Картопля

8 шт.

Яйця

2 шт.

Борошно

2 ст.л

Сіль

за смаком

Мелений чорний перець

Рослинна олія для підсмажування

120 мл

Preparation steps

01

Картоплю очистіть і натріть на дрібній терці. Трохи відіжміть її, якщо виділилося багато соку, щоб тісто не вийшло занадто водянистим.

02

Викладіть цю масу у глибоку миску, туди ж додайте борошно, сіль, перець, яйця. Все добре перемішайте.

03

Цибулю дрібно поріжте і з'єднайте з фаршем. Влийте в нього трохи води для соковитості, посоліть і поперчіть, перемішайте.

04

У сковороді розігрійте олію. Столовою ложкою викладіть в розігріту олію частину картопляної маси у вигляді тонких оладок.

05

Потім з фаршу сформуйте невеликі коржики і викладіть їх зверху на картоплю.

06

На кожний м'ясний корж викладіть столовою ложкою ще трохи картопляної маси, так щоб вона закрила фарш з обох боків.

07

Коли деруни обсмажаться з одного боку до рум'яної скоринки, переверніть їх, накрийте сковороду кришкою, зменшіть вогонь і доведіть до готовності. Це займе ще приблизно 5-6 хвилин.

08

Подібним чином обсмажте всі деруни. Подавайте їх гарячими, можна разом зі сметаною.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min