
Кнедлики зі шпинату
Кнедлики - це порівняно "молода" страва, оскільки з'явилася вона в XIX столітті на території нинішніх Чехії та Словаччини. Але це не завадило їй стати дуже популярною і навіть традиційною в тих країнах. Не відомо точно, правда, чому саме слово прийшло з німецької мови, але це ж і не найголовніше. Справа в тому, що в цій страві дуже незвичайний спосіб приготування. У класичному варіанті - це тісто або картопля проварені дуже швидко в киплячій воді. Але ми вирішили піти далі, тому наш рецепт відрізняється від звичного. У кнедлики зі шпинатом дуже багато різних інгредієнтів. Одні з них роблять страву досить ситною, а інші - корисною.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Frozen Spinach
1 кг
Cinnamon Bun
2 шт.
Yeast-free Rye Bread 300g
80 г
Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g
150 мл
Onion
1 шт.
Homemade Butter
100 г
Auchan Emmental Cheese 400g
180 г
Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs
2 шт.
World's Rice Buckwheat Flour 900g
60 г
Parsley 70g
5-7 гілочок
Garlic
1 зубчик
Eco Ground Nutmeg
дрібка
Kamis Black Pepper Pea Spices
за смаком
Salt Egypt
за смаком
Preparation steps
01
Шпинат разморозьте, якщо це цілі листя - дрібно порубіть їх.
02
Булочки наріжте невеликими квадратиками завтовшки 0,5 см. Житній хліб подрібніть в крихту в блендері або кухонному комбайні.
03
Молоко трохи підігрійте. З'єднайте житній хліб і булочки і влийте молоко.
04
Сир наріжте маленькими кубиками.
05
Листя петрушки, цибулю і часник дрібно порубіть. Розтопіть на сковороді 30 г вершкового масла і пасеруйте в ньому петрушку, цибулю і часник, трохи згодом введіть шпинат і продовжуйте пасерувати ще пару хвилин.
06
Отриману масу з'єднайте в мисці з хлібною крихтою, перемішайте. Додайте яйця, гречане борошно, сир, спеції і сіль і все перемішайте. Накрийте цю масу кришкою і залиште на 45 хвилин.
07
Змочіть руки і сформуйте 18 кнедликів діаметром 4 см.
08
Доведіть воду до кипіння, підсоліть і опустіть в неї отримані кнедлики. Дайте їм трохи покипіти, потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою і залиште їх варитися протягом ще приблизно 15 хвилин. Дістаньте кнедлики шумівкою і викладіть на серветку, щоб вони обсохли.
09
До сковороди влийте бульйон, додайте 80 г вершкового масла, викладіть кнедлики і дайте їм покипіти. Періодично перевертайте їх. Продовжуйте тушкувати до практично повного випаріння рідини.
10
Дістаньте кнедлики, полийте залишилися бульйоном. Пармезан натріть. Розкладіть кнедлики по тарілках, посипте пармезаном і подавайте.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores