
Кекс із кабачком і горіхами
Ви коли-небудь готували кекс із кабачка? Спробуйте приготувати цю овочеву випічку. Кабачок - досить затребуваний в кулінарії овоч, який є інгредієнтом великої кількості страв. У запропонованому рецепті кабачок виступає в незвичній для себе ролі - основного інгредієнта солодкого кексу. Тісто, до складу якого входить рослинна клітковина, корисне, у нього приємна структура. Замість фініків у цьому рецепті можна використовувати родзинки або в'ялений інжир. Перевірити готовність випічки зручно за допомогою дерев'яної зубочистки. Кекс за цим рецептом виходить пишним і м'яким.
Ingredients
Борошно
300 г.
Розпушувач
1 ч. л.
Кориця
1 ч. л.
Харчова сода
0,5 ч. л.
Коричневий цукор
50 г.
Кабачок
1 шт.
Фініки без кісточок
100 г.
Волоські горіхи
50 г.
Соняшникова олія
за смаком
Вершкове масло
за смаком
Яйця
2 шт.
Ваніль
1 щіпка
Сіль
1 щіпка
Preparation steps
01
Розігріти духовку до 180°С. Змастити вершковим маслом форму для випічки і застелити папером для випікання. Кабачок натерти на тертці. Волоські горіхи та фініки змолоти.
02
Просіяти борошно у велику миску. Додати розпушувач, соду, корицю і цукор, розмішати.
03
Додати кабачок, горіхи і фініки. Добре перемішати.
04
У маленькій мисці з'єднати соняшникову олію, яйця і ваніль, злегка збити. Влити в борошняну суміш і ретельно розмішати. Вилити тісто в підготовлену форму.
05
Запікати 50 хвилин. Залишити на 5 хвилин остигати у формі. Подавати, нарізавши скибочками, з вершковим маслом.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores