
Фрікасе з білої риби
Фрікасе – французька страва, що складається зі шматочків смаженого або відварного білого м'яса з білим соусом і ароматними спеціями. Іншими словами, це повноцінне м'ясне рагу. З чого б не готувалося фрикасе, важливо дотримати всі технології приготування. Спочатку нарізані шматочки м'яса середнього розміру обваляти в борошні і злегка обсмажити, потім тушкувати їх в соусі (або в бульйоні) до повного приготування. У пропонованому рецепті ключовим інгредієнтом страви служить тріска. Філе тріски відрізняється своєю соковитістю і ніжністю, а лимонний сік як не є краще підкреслить пікантний аромат цієї білої риби. Кращий гарнір до фрикасе – відварений рис.
Ingredients
Філе тріски
600 г.
Вершки (жирність 30%)
200 мл.
Напівсолодке вино
200 мл.
Цибуля-шалот
3 шт.
Яєчний жовток
1 шт.
Лавровий лист
1 шт.
Борошно
2 ст. л.
Вершкове масло
60 г.
Петрушка
за смаком
Cіль
за смаком
Чорний мелений перець
за смаком
Preparation steps
01
Якщо філе заморожене, розморозити його і промити.
02
Нарізати його на порційні шматочки. За смаком посолити і поперчити і обваляти в борошні.
03
Розігріти сковороду і розтопити на ній вершкове масло (приблизно 30-40 г.). Обсмажити на олії рибу до золотистого кольору (приблизно 1-2 хвилини) з кожного боку. Потім викласти рибу на тарілку.
04
Цибулю-шалот очистити і дрібно нарізати.
05
Для соусу потрібно: збити вершки з яєчним жовтком. У широкому сотейнику розтопити масло, що залишилося і на середньому вогні спасерувати порізану цибулю-шалот.
06
Потім в сотейник додати вино і, збільшивши нагрівання, кип'ятити, поки рідина не випарується на третину.
07
Після чого додати лавровий лист і збиті вершки. Все посолити і поперчити за смаком. Перемішати і довести до кипіння.
08
Коли соус закипить, додати в сотейник смажене філе. Зменшити вогонь і протушкувати ще хвилин 8-10.
09
Після цього зняти з вогню і прикрасити страву січеную петрушкою.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores