
Ег-ног "Кавовий"
За підозрілим словом «ег-ног» ховається смачний і дуже ароматний шотландський напій на основі сирих яєць, молока і пряних спецій, дальній «закордонний родич» нашого гоголь-моголя. У Європі та Америці він є важливим атрибутом різдвяного столу. Хоча, для того, щоб його приготувати, чекати свят зовсім не обов'язково. Отже, Вашій увазі кавовий ег-ног. Кавомани по достоїнству оцінять насичений смак і приємний аромат свіжозвареної кави з корицею. Не обійтися без одного важливого компонента, без якого ег-ног не буде таким зігріваючим – коньяку (або рому, бренді). Раніше цей напій був особливо популярний в аристократів, які могли собі дозволити пити дорогий алкоголь.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Kava Zi Lvova Espresso Ground Coffee 9g
4 ч.л.
Vid Dobroyi Kurky Formula Zdorovya Сhicken Eggs С0 10pcs
2 шт.
Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g
200 мл
Vash Tsukor Sugar 10kg
2 ст.л.
Frapin Cognac 40% 0.7l
30 г
Preparation steps
01
Зваріть 200 мл міцної кави.
02
Відділіть білки від жовтків (білки залиште, вони нам не знадобляться). Молоко нагрійте, щоб воно стало теплим, але не кипіло, і зніміть з вогню.
03
Жовтки ретельно розітріть з цукром. Потім, безперервно помішуючи, влийте до них гаряче молоко, гарячу каву, коньяк (у цьому рецепті можна також використовувати ром).
04
Розлийте отриманий напій у дві високі склянки, прикрасьте збитими вершками. Також можна посипати напій меленою кавою або корицею.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores