Юшка класична - Image

Юшка класична

Number of servings: 8Cooking time: 1 h 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Незмінною основою для класичної юшки (тобто «білої», яка готується з білої річкової або морської риби) вважається прозорий, але насичений, концентрований і дуже ароматний рибний відвар. Одні варять юшку з різних видів рибки і вважають, що чим їх більше, тим смачніше і наваристіше буде суп. Інші ж вважають, що різновид риби для цієї першої страви повинен використовуватися виключно один. Як вчинити в цій повній суперечок справі – вирішувати Вам. Єдиний факт, з яким усі солідарні – рибка для юшки завжди повинна бути обов'язково свіжою і мало не живою з ніжним, жирним і солодкуватим м'ясом. Найкраще підійде, звичайно ж, окунь, судак і йорж – традиційні для юшки різновиди риби.

Ingredients

Риба

800г

Цибуля

1шт

Зелена цибуля

пучок

Картопля

5шт

Кріп

пучок

Лавровий лист

3шт

Сіль

за смаком

Чорний перець горошком

за смаком

Корінь петрушки

1шт

Морква

1шт

Preparation steps

01

Закип'ятити воду, покласти туди нарізану кубиками картоплю.

02

Корінь петрушки і моркву почистити і дрібно порізати. Варити хвилин 10.

03

Рибу почистити від луски, кишок і зябер, при необхідності порізати. Покласти в бульйон рибу, лаврові листочки, перець, посолити і варити хвилин 15.

04

З готової юшки видалити цибулю, горошини перцю і лавровий лист і заправити вершковим маслом. Розлити юшку по тарілках і посипати рубаною зеленню. Смачного!

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Юшка класична – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua