Чихіртма з куркою - Image

Чихіртма з куркою

Number of servings: 6Cooking time: 1 hDifficulty: MediumMeal: Lunch

Для початку потрібно розібрати, що ж таке чихиртма. Коріння рецепта цієї страви лежать в гористій Грузії. Там ця страва досить популярна. Являє собою досить густий суп із незвичайним способом приготування. Зазвичай чихиртму готують на бульйоні із курки або баранини (у нашому рецепті це буде куряче м'ясо). Чихиртма - це досить концентрований бульйон із загущеним борошном, збитими яйцями і кислотою. При чому кислота там потрібна саме для того, щоб білок яйця не згорнувся в пластівці, а щоб створив єдину масу із бульйоном. Хоча страва ця і грузинська, з'явилася вона все ж таки в Персії і при цьому досить давно.

Ingredients

Куряче філе

1 кг.

Яйця

6 шт.

Куркума

за смаком

Сіль

за смаком

Вершкове масло

100 г.

Цибуля

2 шт.

Мелений чорний перець

за смаком

Preparation steps

01

Філе порізати на шматочки. Залити водою, посолити. Довести до кипіння, зняти всю піну і варити 40 хвилин до повного розм'якшення м'яса птиці.

02

Яйця збити з сіллю. На вершковому маслі протушкувати цибулю. Додати курку, посипати спеціями. Смажити, 3 хвилини, помішуючи.

03

Залити збитими яйцями. Накрити кришкою і томити, не помішувати, до загустіння яєць.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Чихіртма з куркою – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua