Пюре з цвітної капусти - Image

Пюре з цвітної капусти

Number of servings: 2Cooking time: 30 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Якщо готують пюре, то всі мають на увазі картопляне пюре. Адже, воно найпоширеніше. Пропонуємо вам незвичайну альтернативу традиційному картопляному пюре. Сьогодні ми будемо готувати пюре з цвітної капусти. Таке пюре має дуже незвичайний і легкий смак, звичайно, ж відмінний від картопляного. Перець і куркума додадуть своєрідного аромату нашому пюре. Цей гарнір підходить до всіх видів м'яса. До речі, таке пюре набагато корисніше від картопляного. Так як цвітна капуста - це справжнє джерело вітамінів, корисних речовин і мінералів. У ній містяться різні кислоти, але слід зазначити наявність особливої ​​тартронової кислоти, яка допомагає спалювати зайвий жир. Спробуйте пюре з цвітної капусти.

Ingredients

Цвітна капуста

500 г.

Молоко (0,5 %)

500 мл.

Яєчний жовток

1 шт.

Сир нежирний (1%)

50 г.

Куркума

1 ч. л.

Сіль

за смаком

Перець чорний мелений

за смаком

Зелень

за смаком

Preparation steps

01

Цвітну капусту добре вимити і розділити на суцвіття.

02

Суцвіття капусти скласти в каструлю і залити в неї молоко.

03

Поставити каструлю (без кришки) на вогонь і варити на невеликому вогні, поки капуста не стане повністю м'якою і молоко википить хоча б наполовину.

04

Після цього каструлю зняти з вогню і дуже ретельно подрібнити капусту з молоком до однорідної маси (пюре).

05

В окремій мисці змішати яєчний жовток з кремоподібним сиром (або сметаною), додати куркуму.

06

Додати суміш, що вийшла у капустяне пюре і поставити на маленький вогонь. Варити близько 5 хвилин до загустіння, постійно помішуючи. Посолити за смаком, а також можна додати улюблені спеції, наприклад чорного перцю.

07

Подавати пюре теплим, зверху можна посипати свіжою зеленню.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Пюре з цвітної капусти – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua