Артишоки, тушковані у вині, часнику і травах - Image

Артишоки, тушковані у вині, часнику і травах

Number of servings: 4Cooking time: 2 h 10 minDifficulty: MediumMeal: Lunch

Артишок - дивовижний продукт з яскравим горіховим смаком, багатий калієм, каротином, вітаміном С. У кулінарних цілях використовується серцевина овоча - квітколоже суцвіть і м'ясисті основи лусочок. Артишоки їдять сирими, обсмажують, бланширують або відварюють. Цей овоч використовується в салатах або подається з соусами як гарнір. Якщо артишоки очищені, але не готуються відразу, їх слід помістити в прохолодну воду, підкислену лимонним соком або оцтом. Артишоки, тушковані у вині, часнику і травах - страва французької кухні. Вона безсумнівно сподобається Вам своїм оригінальним смаком. Подавати до столу приготовані артишоки можна на великому блюді, посипавши зверху нарізаною петрушкою.

Ingredients

Артишоки

3 шт.

Вода

4 л.

Цибуля ріпчаста

3 ст. л.

Олія оливкова

3 ст. л.

Часник

1 шт.

Сіль

2 ст. л.

Перець чорний мелений

за смаком

Оцет винний

1,5 ст. л.

Вино біле сухе

2,5 ст. л.

Бульйон яловичий

7,5 ст. л.

Петрушка

2 шт.

Лавровий лист

0,5 шт.

Кмин

за смаком

Preparation steps

01

Артишоки очистити від листя, розрізати вздовж на 4 частини. Довести до кипіння підсолену воду в каструлі, покласти у воду артишоки, варити протягом 10 хвилин, потім відразу ж злити воду.

02

Духовку розігріти до 160°C. Поставити на невеликий вогонь каструлю, налити оливкову олію, обсмажити подрібнену цибулю, смажити протягом 5 хвилин, не доводячи до рум'янцю.

03

Додати в каструлю до цибулі подрібнений часник, потім артишоки, посолити і поперчити за смаком. Накрити каструлю кришкою, зменшити вогонь, тушкувати протягом 10 хвилин, не доводячи артишоки до коричневого кольору.

04

Налити в каструлю вино і оцет. Додати вогонь, готувати до випарювання рідини на половину. Влити бульйон, додати загорнуті в марлю стебла петрушки, лавровий лист і кмин. Довести артишоки до кипіння, накрити зверху пергаментом. Накрити поверх пергаменту кришкою, поставити в духовку. Випікати протягом 75-90 хвилин. До кінця приготування рідина повинна вся випаруватися.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Royal champignon cream soup

Royal champignon cream soup

2

20 min

Артишоки, тушковані у вині, часнику і травах – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua