
Вегетаріанська мусака з сиром рікота
Мусака - це традиційна страва з баклажанів на Балканах та Близькому Сході. У кожній країні вона готується по-своєму рецепту. Наприклад, в молдавській кухні мусака - це м'ясна страва, половину якої складають овочі. Основними і обов'язковими овочами у всіх рецептах приготування мусаки є цибуля, баклажани, помідори. Грецька мусака складається з запечених шарів: з нижнього шару баклажанів з оливковою олією, середнього шару з баранини з помідорами і верхнього шару з соусу бешамель. Наш рецепт приготування мусаки є вегетаріанським, але незважаючи на відсутність у ньому м'яса дана страва дуже корисна. І саме різноманітність харчових продуктів і забезпечує страві величезну корисність.
Ingredients for the recipe
Ingredients
Grilled Eggplant
450 г.
Vitana Vegetable Broth 1.1kg
275 мл.
Red Lentils
50 г.
Metro Chef Green Lentil 500g
50 г.
BONO Sicilia Extra Virgin Olive Oil 250ml
4 ст. л.
Packed Onion from 3kg
2 шт.
Garlic
2 шт.
Giacondi Red Dry Wine 12% 3l
200 мл.
Auchan Canned Tomatoes with Greens 3l
400 г.
Chumak Tomato Paste 25% 300g
2 ст. л.
Spice Cinnamon Ground
1 ч. л.
Parsley 70g
2 ст. л.
Sterilgarda Ricotta Cheese 250g
250 г.
Nashe Moloko UHT Milk 3.2% 950g
275 мл.
Top Grade Wheat Flour
25 г.
Homemade Butter
25 г.
Auchan Ground Nutmeg 55g
0,25 шт.
Poggioli Reggiano Parmesan Cheese 24 months 32%
25 г.
Chicken Egg C0 1pc
1 шт.
Salt Egypt
за смаком
Spice Black Pepper Ground
за смаком
Preparation steps
01
Баклажани помити, нарізати кубиками. Висипати в друшляк, посипати сіллю, зверху придавити тарілкою, і поставити на тарілку щось важке.
02
У каструлю влити бульйон, висипати сочевицю червону, поставити на вогонь каструлю, варити 15 хвилин на невеликому вогні. Додати зелену сочевицю, варити 15 хвилин.
03
Цибулю нарізати, помідори нарізати кубиками, перець очистити і нарізати також кубиками. Поставити сковороду на вогонь, розігріти 2 ст. л. олії, обсмажити спочатку цибулю. Після додати перець, тушкувати 4 хвилини. Висипати нарізаний часник, змішати, через 1 хвилину викласти інгредієнти з сковороди на тарілку.
04
Баклажани витягнути з друшляка, обсушити паперовим рушником. Влити в сковороду олію, що залишилась, нагріти, викласти баклажани на сковороду, обсмажити. Після, додати помідори і суміш з перцю і цибулі. Перемішати.
05
В окремому посуді змішати вино, пасту томатну і корицю, перемішати, вилити в сковороду отриману суміш. Додати сочевицю, петрушку. Посолити і поперчити за смаком, тушкувати на повільному вогні.
06
У каструлю вилити молоко, висипати борошно, додати вершкове масло і мускатний горіх. Поставити на вогонь, варити на середньому вогні, збиваючи вінчиком, до однорідної маси. Додати сіль і перець за смаком, зняти з вогню, остудити. Додати в отриманий соус сир рікота і збите яйце.
07
Овочі та сочевицю викласти у форму для випікання, залити сирним соусом, зверху посипати пармезаном, поставити в розігріту до 180°С духовку на 1 годину.
Where to order ingredients
Select the required ingredients in one of the stores