Полуничні кекси - Image

Полуничні кекси

Number of servings: 12Cooking time: 25 minDifficulty: EasyMeal: Lunch

Такий десерт як кекси з'явився досить давно, ще в Стародавньому Римі. У ті часи їх робили із граната, горіхів і родзинок, змішуючи все це в ячмінному пюре. Звичайно ж, спочатку форма кексів була схожа на хліб, у формі "цегли", це в наш час вже стали робити їх невеликими і у формочках. Назва цього десерту з'явилася вже в Середні століття, від сполучень слів "фрукти" (з старофранцуської) і "пиріг" (з давньосаксонської). Зараз кекси - це популярний десерт в багатьох країнах. Наприклад, у Румунії випікають їх до великих свят, а в Америці дуже популярні кекси з горіхами. Все таки у кожному разі кекси - це завжди смачна закуска до чаю.

Ingredients

Рослинна олія

60 мл

Куряче яйце

1 шт.

Сіль

0,5 ч. л.

Розпушувач

2 ч. л.

Полуниця

240 г

Молоко

120 мл

Борошно

1,7 ст.

Кориця

1 ч. л.

Цукор

120 г

Preparation steps

01

Змішати в маленькій мисці масло з молоком і яйцем. Злегка збити.

02

Змішати у великій мисці борошно з сіллю, корицею, розпушувачем і цукром.

03

Нарізати полуницю, додати в борошняну суміш і перемішати.

04

Додати молочну суміш, перемішати.

05

Викласти тісто в приготовану форму.

06

Випікати в розігрітій духовці (190°С), близько 16 хвилин.

Where to order ingredients

Select the required ingredients in one of the stores

Similar recipes

Chocolate Prune

Chocolate Prune

9

30 min

Полуничні кекси – a step-by-step recipe with photos Zakaz.ua